Pugačova pērk īpašumu Jūrmalā

© Mārtiņš Zilgalvis F64

Krievijas estrādes superzvaigzne Alla Pugačova aizvadītās nedēļas nogalē pasaules tūres ietvaros atvadījās no saviem klausītājiem Latvijā – iespējams, ka šis tiešām bija viņas pēdējais koncerts mūsu klausītājiem. Jāpiebilst, ka šoreiz primadonna bija aizņemta, arī meklējot sev īpašumu klusā vietā Jūrmalā, kur nākotnē pavadīt pensijas gadus.

Melnā limuzīnā cauri Baltijai

Krievijas estrādes zvaigznes Allas Pugačovas atvadu koncerttūre «Sapņi par mīlestību» Baltijas valstīs būtībā sākās jau ar izkāpšanu no tikai viņai vien atvēlētā vilciena vagona Tallinā. Tā kā Allai Borisovnai nekad nav paticis ceļot ar lidmašīnu, koncerta organizatoriem nācās meklēt citas iespējas, kā primadonnu nogādāt no Igaunijas uz Latviju un pēc tam uz Lietuvu. Sākotnēji Pugačovai tika piedāvāts ceļot ērtā treilerā, ar ko viņa nedaudz paceļoja pa Igauniju, bet tad izlēma, ka šis variants neder. Tad Pugačovai tika sagādāts limuzīns, ar kuru tad viņa arī ceļoja cauri Baltijas valstīm. Šoreiz gan Allai netika ierastais baltās krāsas transportlīdzeklis, bet gan melns tā līdzinieks.

Jūrmalā krievu estrādes zvaigzne ieradās naktī no 12. uz 13. februāri. Kā noskaidroja »VZ«, primadonna esot bijusi pārgurusi un sliktā omā, taču jau nākamās dienas rītā pēc veselību uzlabojošajām SPA procedūrām Alla Borisovna esot bijusi gana mundra un brokastis pat ieturējusi nevis savā numuriņā, bet viesnīcas restorānā.

»VZ« izdodas nofotografēt Allu

Koncerttūrē primadonna bija devusies bez sava sirdsdrauga Maksima Galkina – pat neraugoties uz visu mīlētāju svētkiem jeb Valentīna dienu, viņš palika Maskavā. Skarba bija estrādes zvaigznes attieksme pret presi: koncertu «Sapņi par mīlestību» Pugačova bija aizliegusi iemūžināt foto un video materiālos. «Esam saņēmuši kategorisku aizliegumu koncertā ielaist fotogrāfus un operatorus. Tāpat arī māksliniece norādīja, ka viņas dienas režīms ir neizpaužams un jebkura tikšanās ar presi – nevēlama,» »VZ« norādīja koncerta organizatoru SIA «Geron» pārstāve Valentīna Korčagina.

Uzreiz pēc koncerta dziedātāja tika iesēdināta jau minētajā limuzīnā un vesta uz viesnīcu Jūrmalā. Pamanot viesnīcas teritorijā »VZ« fotogrāfu, apsargi sāka drudžaini sazināties pa rācijām un bija gatavi izdarīt visu, lai neļautu primadonnas iemūžināšanu. Līdzīgi fotogrāfu uztvēra arī koncerta rīkotājfirmas pārstāvji. Savukārt pati Alla Borisovna, neraugoties uz nogurumu, bija daudz vēlīgāka – uz »VZ« jautājumu, vai drīkst viņu nofotografēt, Pugačova ar negribīgu smaidu uz lūpām novilka «horošije maļčiki» (labi puikas) un uz mirkli nostājās miera pozā. Pēc kādiem trim zibspuldzes zibšņiem, auto šofera pieturēta, primadonna turpināja ceļu uz viesnīcas numuriņu.

Vai mitināsies kaimiņos Karginam?

Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, viens no primadonnas mērķiem, ierodoties Latvijā, bijis arī izlemt par nekustamā īpašuma iegādi Jūrmalā. Dziedātāja jau pērn vasarā festivāla «Jaunais vilnis» laikā noskatījusi trīs villas jūras krastā, taču tā arī vēl nebija izlēmusi, kuru no tām pirkt. Viens no apskates objektiem atrodas blakus bēdīgi slavenā baņķiera Valērija Kargina «Villa Adlera», arī pārējie divi Allas iekārotie īpašumi atrodoties Bulduros – divstāvu māja Meža prospektā un divarpus stāvu ēka Bulduru prospektā. Pugačova izrādījusi interesi arī par šobrīd pārdošanā esošo viesu mājas «Vēja roze» īpašumu.

Kā »VZ« atklāja kāda dziedātājai tuva persona, visas formalitātes primadonna vēl neesot paguvusi nokārtot, taču izlēmusi, ka savā īpašumā vēlētos iegūt tieši to villu, kas atrodas blakus Kargina «pilij». Šo īpašumu Pugačova esot devusies vēlreiz aplūkot īsi pirms došanās ceļā uz Lietuvu, liecina »VZ« rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Pauls atbalsta Pugačovas lēmumu

Viens no labākajiem Pugačovas draugiem Latvijā, komponists Raimonds Pauls sarunā ar »VZ« pieļāva, ka runas par primadonnas vēlmi iegādāties īpašumu Jūrmalā atbilst patiesībai. Pašai Allai Borisovnai apvaicāties par to Maestro nav izdevies, jo šajā viesošanās reizē dziedātāja bijusi ļoti aizņemta un abiem pat nav sanācis satikties un aprunāties. «Vecumdienas Jūrmalā varētu būt labs veids, kā atpūsties pēc tik spraigas skatuves dzīves,» prātoja Pauls.

Svarīgākais