Kā Freimanis Jēzus vecumu atzīmēja

© F64

Viens no populārākajiem Latvijas mūzikas darboņiem Mārtiņš Freimanis svētdien, 7. februārī, atzīmēja savu 33. dzimšanas dienu, un svinības Freimaņa piemājas krogā «Pieci vilki» ilgušas līdz pat rīta gaismai.

Ik pa laikam no krodziņa kopā ar pašu gaviļnieku iznāca sapīpēt kāds no mūziķa viesiem, kā novēroja »VZ« ballītē sabiedrības krējuma pārstāvju netrūka.

Svētdienas vakarā nedaudz pāri septiņiem mūziķis Mārtiņš Freimanis pameta savu dzīves vietu, lai dotos pāri ielai esošajā krogā «Pieci vilki» atzīmēt savu jubileju. «Protams, plāns ir nosvinēt kārtīgi. Neiešu tak sēdēt mājās un daudzīt bumbierus pret grīdu,» sarunā ar »VZ« jokoja gaviļnieks. «Atnāks daži draugi, norausim jumtu, un mans Jēzus Kristus vecums būs nosvinēts,» piebilst Freimanis.

Jau nedaudz pāri deviņiem vakarā Freimaņa piemājas krogs bija stāvgrūdām pilns. Starp daudzajiem viesiem lielākoties grozījās pašmāju šovbiznesa gan esošās, gan arī nedaudz norietējušās zvaigznes. Kā novēroja »VZ«, ik pēc laika pats gaviļnieks kopā ar pāris viesiem pameta kroga telpas, lai ārā uzpīpētu. Tiesa, Mārtiņa visai plānais apģērbs nākamajā dienā lika sevi manīt aizsmakuma veidā.

Šajā dzimšanas dienā Freimanis saņēmis daudz dažādu dāvanu, starp kurām bijušas arī vairākas pavārgrāmatas. «Tas ir tāds maigs mājiens no manu draugu puses, ka man ir vairāk jāgatavo ēst,» smejas dziedātājs. «Es pats maz ēdu, bet ļoti daudz gatavoju,» atklāj Freimanis un uzsver, ka pavārgrāmatas viņam noderēs, lai iepriecinātu draugus, kuri bieži ciemojas pie mūziķa un bauda viņa pagatavoto maltīti.

Par savdabīgu tikšanās vietu kļuva pelnu trauks pie kluba ieejas. Šeit savstarpējās sarunās kavējās dziedātājas Agnese Barone, Aisha un dziedātājs Lauris Reiniks ar topošo politiķi – mūziķi Valteru Frīdenbergu.

Uz Freimaņa ballīti dziedātāja ieradās bez sava puiša kopā ar mūziķiem Lauri Reiniku un Valteru Frīdenbergu. Kā novēroja »VZ«, kopā ar Valteru Aisha pavadīja lielāko daļu vakara. Acīmredzot Valters vairs neļaunojās, ka Aisha viņu nebija uzaicinājusi uz savas dzimšanas dienas svinībām Gulbenē.

Svarīgākais