Pasaules šovbiznesa zvaigznes vāc līdzekļus Haiti

© Scanpix/AFP

Vakar, 22. janvārī notikušajā labdarības telemaratonā ar nosaukumu "Haiti cerība" (Hope For Haiti) tiešraidēs starp Los Andželosu, Ņujorku, Londonu un Haiti piedalījās vairāk nekā 100 šovbiznesa zvaigznes, ziņo BBC.

Telemaratonu organizēja un vadīja aktieris Džordžs Klūnijs, tas tika translēts visos MTV Network kanālos, kā arī ABC, NBC, HBO un CNN.

Tajā piedalījās Breds Pits, Klints Īstvuds, Denzels Vašingtons, Džūlija Robertsa, Merila Strīpa,Nikola Kidmena,Mets Diemons,Leonardo Di Kaprio, Toms Henks, Vils Smits, grupas U2 līderis Bono, Stings, Džastins Timberleiks, Kristīna Agilera un citi mūziķi.

"Pasaule ir liela un uz mums visiem gulstas atbildība par cilvēkiem kuriem nepieciešama palīdzība. Pats galvenais ko mēs varam izdarīt ir savākt līdzekļus palīdzībai," teica Klūnijs.

"Ja mums vajadzētu paņemt rokās lāpstas un aizbraukt uz Haiti, lai palīdzētu un nemaisītos glābējiem pa kājām, daudzi no mums to darītu," norādīja Klūnijs.

Jau ziņots, ka Klūnijam vadīt raidījumu palīdzēs grupas Fugees līderis Vaiklefs Džins, kura dzimtene ir Haiti. Viņš jau ir savācis miljons dolāru paša organizētajā labdarības kampaņā, kurā dziedātāja Madonna ziedojusi 250 000 dolāru, Sandra Buloka miljonu dolāru. Lady GaGa paziņojusi, ka Haiti zemestrīcē cietušajiem ziedos visus līdzekļus, kas tiks iegūti no viņas koncerta 24. janvārī Ņujorkā.

Džordžs Klūnijs, Leonardo Di Kaprio ziedojuši miljons dolāru katrs palīdzības fondam, kuru izveidojuši bijušie ASV prezidenti Bils Klintons un Džordžs Bušs jaunākais.