Komponists Liepiņš ironijā pārspēj pat Paulu

Latvijas Nacionālajā teātrī svētdien notika komponista Zigmara Liepiņa muzikālās drāmas «Adata» DVD prezentācija. Komponists ar savām dzēlīgajām piezīmēm netaupīja nevienu, savā sarkasmā un ironijā pārspējot pat izslavēto ciniķi Raimondu Paulu.

Pirmais zem komponista Zigmara Liepiņa smagās rokas (tas ir, mēles) patrāpījās masu saziņas līdzekļu kopā sasaucējs Juris Millers, kurš bija nokļūdījies par stundu, tāpēc šo laiku komponistam nācās īsināt pie vīna glāzes šaurā kompānijā kopā ar dzīvesbiedri Mirdzu Zīveri, LTV šefu Edgaru Kotu un teātra direktoru Ojāru Rubeni. «Man pulksten 12 un 18 ir divas «Vadoņa» izrādes, tāpat būs jānīkst teātrī, kāpēc nesarīkot vēl vienu pasākumu,» dīvaino prezentācijas laika izvēli »VZ« bez aizspriedumiem pamatoja Liepiņš.

Pēc tam ar viņa ironijas dvesmu tika aplaimoti vairāki muzikālās drāmas «Adata» projektā iesaistītie cilvēki. Piemēram, viena no galvenās lomas tēlotājām, šova «Koru kari» uzvarētāja Ieva Kerēvica tika pieteikta kā dziedātāja, «kas tagad ir Latvijā pazīstama un populāra kormāksliniece», bet izdevējkompānijas «Platforma Records» direktors Rimants Liepiņš – kā «uzvārda brālis, kas uzņēmās izdot šo disku, un varbūt viņam vienu vai divus kādreiz arī izdosies pārdot». No komponista asās mēles trāpījās arī kritiķiem, jo «tikām kā Liepiņš kaut ko uzraksta, tā tas ir pilnīgs mēsls», lai gan, cik bija noprotams, šāda kritika Liepiņu nebaida, jo «sieva teica, ka [«Adata» sanākusi] ir baigi labi». Jāpiebilst, ka «Adata» piedzīvoja 64 izrādes, kuras kopumā noskatījās aptuveni 48 000 interesentu.

Svarīgākais