Novēro neizskaidrojamu debess parādību

Neizskaidrojama debesu ķermeņa parādīšanos aizvadītajā nedēļas nogalē naktī no 28. uz 29.novembri Jelgavā novērojis Aleksandrs Konošonoks, kurš strādā par sargu Pārlielupē, Paula Lejiņa ielā 2, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tehniskās fakultātes laboratoriju un mācību korpusā, raksta portāls zz.lv

Īsi pēc pusnakts pulksten 00.26 rietumu pusē, kur tobrīd atradies mēness, iespējams, desmit kilometru augstumā A.Konošonoks pamanījis zeltainu punktu, kas pārvietojies uz austrumiem un tad izgaisis skatam.

Tobrīd viņam pie rokas nav bijis mobilā telefonā ar fotokameru, tādēļ šo skatu palaidis garām. Taču intuīcija debesu vērotājam lika doties pēc telefona, un septiņas minūtes vēlāk pulksten 00.33 viņam laimējās ieraudzīt vēl vienu tādu pašu punktu.

«Droši vien tas jau bija cits lidonis. Zeltainais punkts it kā nāca no mēness un līdzīgi turpināja ceļu uz austrumiem. Nekādas skaņas nedzirdēju. Diemžēl nepaspēju ceļotāju uzlūkot ar binokli,» stāsta A.Konošonoks.

Piecpadsmit gadu strādājot par naktssargu, viņš simtām reižu ir novērojis meteorītu krišanu un dažādas citas izskaidrojamas dabas parādības. Taču šoreiz novērotais bijis neparasts. «Varbūt vēl kāds šos dīvainos punktus ir redzējis?» jautā debesu vērotājs.

Galerijā publicējam divas A.Konošonoka ar mobilo telefonu uzņemtas fotogrāfijas. Nezināmais objekts esot skaidri redzams sākuma bildē labajā pusē (pa kreisi - balta lampas gaisma).

Svarīgākais