Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Zviedrieti apsūdz seksuālās darbībās ar skeletu

© France presse

37 gadus vecai Zviedrijas pilsētas Gēteborgas iedzīvotājai policija cēlusi apsūdzību "mirušo piemiņas traucēšanā", raksta BBC, atsaucoties uz Göteborgs-Posten.

Sievietes dzīvoklī policija atradusi cilvēku skeletu daļas - sešu galvaskausus, mugurkaulu un daudzus citus cilvēka skeleta kaulus.

Izmeklētāji uzsver ,ka  kauli tikuši izmantoti vairākām seksuālām darbībām, to apliecinot dzīvokļa kratīšanas laikā atrasto kompaktdisku nosaukumi - tādi kā "Mana nekrofilija", "Mana pirmā pieredze" u.c. Šie kompaktdiski pievienoti lietišķajiem pierādījumiem.

Policijai gan nav konkrētu pierādījumu, vien aizdomas, ka sieviete pati izrakusi mirušo pīšļus no kapiem.

Policija arī atradusi slēptuvi, kurā bijušas fotogrāfijas no morgiem, daudzi naži, urbis un maisi mirušo ķermeņu transportēšanai. Atrasti arī Zviedrijas provinces morga durvju kodi.

Tiesas prokurore Kristīne Erenborga - Stafasa arī norāda, ka vienā no fotogrāfijām redzams kā 37 gadus vecā sieviete laiza galvaskausu. Izmeklētājiem ir arī pierādījumi, ka galvaskausi un kauli tikuši tirgoti internetā.

Sieviete tika arestēta 2011. gada septembrī aizdomās par slepkavību. Viņa atzīst, ka glabājusi mājās skeletu daļas, taču noliedz, ka būtu veikusi ko pretlikumīgu, tikai interesējusies par vēsturi un arheoloģiju.

Tiesas medicīniskā ekspertīze sievieti atzinusi par pieskaitāmu.

Kā norāda prokurore, pēc Zviedrijas likumdošanas sievietei var tikt piemērots  divus gadus ilgs cietumsods.