Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Tatjana Kargina uzplaukusi jaunai dzīvei

© F64

Baņķiera Valērija Kargina šķirtā sieva Tatjana Kargina, kura pēdējos gados piedzīvojusi gan ilgstošas šķiršanās procesa prāvas, gan par mata tiesu izsprukusi no cietumsoda par krāpšanos, acīm redzami atplaukusi un iejutusies Latvijas tiesu atmosfērā tiktāl, ka radusi tajā savu biznesa nišu.

Kādreizējo «Parex bankas» impērijas pietuvināto personu Tatjanu Katginu »VZ« sastapa ballītē par godu «Dome Hotel & SPA» trīs gadu jubilejai. Svinības, kuru dēļ tika norobežota daļa Miesnieku ielas, no sava īpašuma izvilināja arī Karginu, kurai iepretim Miesnieku ielā pieder īpašums. Kundze ieradās vairāku kavalieru pavadībā, kuri kavēja viņai laiku. «Pēdējā laikā vairāk apmeklēju slēgtus pasākumus, kas lielākoties presei nav pieejami. Man nepatīk kontaktēties ar presi. Es kaut kā izjūtu naidīgumu no tās puses, tāpēc kontaktēties ar preses pārstāvjiem man nav patīkami,» »VZ« negaidīti vaļsirdīgi atzina Kargina.

Viņa vēlējās piebilst, ka nekādā ziņā nav mājās sēdētāja. «Patlaban attīstu vērienīgu projektu, kas saistīts ar finansēm. Mūsu klienti ir personas, kuriem ir problēmas ar tiesu instancēm, kas ilgus gadus iestiguši tiesu procesos. Mēs sniedzam nevis tīri juridiskos pakalpojumus, bet palīdzam ar revīzijas un audita metodēm. Šie pakalpojumi gan nav pieejami katram, jo mēs apkalpojam tikai tos klientus, kas tiešām spējīgi maksāt. Lietas kārtojam ātri un panākam, ka visi tiesu procesi tiek izbeigti aptuveni gada laikā,» viņa sacīja. Atbildot uz konkrētiem jautājumiem, Kargina nevēlējās precizēt nedz uzņēmuma nosaukumu, kurā darbojas, nedz veidu, kā šis bizness tiek realizēts, nedz arī ko vairāk bilst par cilvēkiem, ar kuriem kopā strādā. «Uzņēmēju vidū ir ļoti daudz cilvēku, kuri tiesājas. Principā jebkurš var pret jebkuru ierosināt tiesas procesu. Diemžēl advokāti un advokātu biroji finanšu jomā orientējas vāji – vienkārši jauc cilvēkiem galvu. Mēs piedāvājam cita veida pakalpojumus. Atšķirībā no advokātiem, kas nereti tiesu procesus ievelk gadiem ilgi, mēs piedāvājam ātru risinājumu – tā ir naudas un nervu ekonomija. Mēs esam organizācija, pēc juridiskās struktūras firma, un es pati esmu administratore un procesa organizētāja,» pauda Kargina.

Oficiāli gan Kargina skaitās dalībniece vien divos uzņēmumos – SIA «Family un Co», kuras profils ir ēdināšanas pakalpojumu sniegšana, kā arī SIA «Baltijas koledža», kas, kā jau var noprast pēc nosaukuma, nodarbojas ar izglītošanu.

Tatjana Kargina, par spīti tiesas procesiem, kas apdraudēja pašas brīvību, savu biznesu gatavojas veidot šajā jomā. Pāri vēl paliek laiciņš arī izklaidēm. «Dome Hotel & SPA» jubilejas ballītē viņa metās dejas virpulī ar kungu, kurš sevi nodēvēja par uzņēmēju Jevgēņiju.