Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Maskavas kinofestivāla noslēgumā "izcūko" Katrīnu Denēvu

© Ria Novosti

Nule notikušā 34.Maskavas kino festivāla noslēgumā izcilajai franču aktrisei Katrīnai Denēvai piešķirta balva par aktiermākslas izcilību un uzticību K. Staņislavska aktiermākslas skolas principiem "Ticu. Konstantīns Staņislavskis", ziņo aģentūra Itartass.

Savdabīgs vien izrādījies šīs balvas pasniegšanas veids. Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis nav pamanījis, ka uz skatuves atrodas divi mikrofoni, piegājis pie aktrisei domātā mikrofona pabīdījis malā Denēvu un teicis pompozu uzrunu pēc kuras ar aktrisei domāto balvu rokās pametis skatuvi. Pārsteigtā Denēva pēc brīža viņam sekojusi aiz kulisēm.

Kā izrādās šī nebija vienīgā dīvainība noslēguma ceremonijas laikā, jo mirkli pēc tam, Denēvu uz skatuves atkal uzaicinājis vakara vadītājs aktieris Igors Verņiks, lai pieteiktu festivāla noslēguma filmu" Les bien-aimés ", kurā aktrise atveido galveno lomu.

Verņiks vērsies pie aktrises sakot:"Mums būtu ļoti patīkami, ja Jūs šajā filmā tēlotu galveno lomu. Ja Jums to piedāvātu, vai Jūs piekristu?"

Izcilā aktrise izturējusi pauzi un atbildējusi:"Vispār es šajā filmā jau tēloju galveno lomu."

Kultūras ministrs savā twittera kontā vēlāk taisnojies, ka aktrise viņam lūgusi smago balvu paturēt, jo viņai rokās jau bijuši ziedi.

Spriežot pēc visa kļūda ar balvas pasniegšanu tiešām tikusi labota, jo fotogrāfiem aktrise vēlāk pozējusi jau ar balvu rokās.