Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Marats ar Emīlu nolikti pie rokbāra tualetes

© F64

Jau ceturto mēnesi Rīgā, Reiterna namā, darbojas «Latvijas 1. rokkafejnīca», kuras īpašnieki ir liepājnieki – brāļi Mediņi. No Liepājas aizgūti arī vairāki interjera elementi, tostarp milzīgas mūziķu finiera figūras, kas izvietotas pa visu plašo ēku.

Dueta «Musiqq» dalībniekiem gan kaut kā nav paveicies...

Kā novēroja »VZ«, pirms pāris mēnešiem pie «Latvijas 1. rokkafejnīcas» visai grūti atrodamās tualetes pirmajā stāvā bija «Musiqq» līdera Marata Ogļezņeva finiera līdzinieks. Apmeklētāji, viens otram ceļu uz labierīcībām taujājot, tā arī orientējās Reiterna nama labirintos: «Nezini, kur ir tualete?» – «Tur, kur Marats!»

Pēc kāda laiciņa »VZ« ar pārsteigumu konstatēja, ka Maratam uzradies kompanjons – laikam jau, lai vienam nebūtu garlaicīgi, viņam blakus tika piestutēts otrs grupas dalībnieks Emīls Balceris. «Lai viņi pagaidām tur pastāv un padežurē,» sarunā ar »VZ« jokoja rokkafejnīcas līdzīpašnieks Raivo Mediņš, noliegdams jebkādas sazvērestības teorijas.

«Musiqq» esot Reiterna nama rokkafejnīcā bijuši tikai vienreiz – uz Latvijas Mūzikas ierakstu «Gada balvu» pasniegšanas ceremonijas noslēguma ballīti. Uz »VZ« jautājumu Maratam, vai viņš zina, kur rokkafejnīcā izvietotas «Musiqq» figūras, puisis noreaģēja ātri: «Nē, nezinu, bet, ja jau tu tā jautā, tad –

vai tiešām tualetē?» Uzklausījis informāciju, Marats tikai pasmējās: «Kur vēlas, tur lai liek [šīs figūras]. Tiesa, būtu interesanti uzjautāt, vai tam ir arī kāda doma apakšā vai vienkārši tāpat.»

Muzikālā ziņā «Musiqq» šobrīd klājas labi: grupa grasās ierakstīt albumu ar dziesmām angļu valodā (tikai pāris būšot latviski), lai, Marata vārdiem, «patestētu Rietumu tirgu». Šobrīd gan popularitātes laurus grupai aizvien biežāk atņem brālēni Tricepss un Bicepss jeb «Bermudu divstūris», kurus bieži asociē ar «Musiqq». Kā sokas brālēniem? «Tas labāk jājautā viņiem pašiem,» teica Marats. «Gan arī viņi turpinās darboties. Kamēr «Musiqq» ir pieklusuši, tikmēr «Bermudu divstūris» darbosies, bet, kad «Musiqq» atkal atsāks aktīvu darbību, tad viņiem būs jāatdod vieta mums.