Lauris Reiniks ierakstās kriminālistikas vēsturē

© F64

Pirms šova «Dziedošās ģimenes» ģenerālmēģinājuma nepatīkams starpgadījums piemeklējis tā vadītāju Lauri Reiniku – zagļi sabojājuši viņa auto degvielas tvertni, turklāt tādā veidā, kas atgadījies pirmoreiz gan policistu, gan apdrošinātāju praksē.

Lai dotos uz «Sapņu fabrikā» svētdienā ieplānoto šova «Dziedošās ģimenes» ģenerālmēģinājumu, Lauris Reiniks, kā ierasts, sēdies pie sava «Lexus» stūres. Vizuāli nekas nav liecinājis, ka automašīnai būtu kādi bojājumi, taču ceļā Lauris apjautis, ka kaut kas nav īsti kārtībā – brīžiem niķojusies elektronika, kas mēģinājusi pierādīt, ka auto atrodas sānslīdē u.tml. «Iebraucu [«Sapņu fabrikas»] pagalmā, bet kolēģi no LNT man saka: «Klausies, tava mašīna aizdomīgi smird pēc benzīna!» Arī pats jutu, ka kaut kas nav labi,» tās dienas notikumus »VZ« atstāsta Lauris. «Braucu uz servisu. Džeki iznāk ārā un saka – nāciet, paskatieties pats! Sapratu, ka nu būs sūdi, jo parasti jau iekšā neaicina.»

Izrādījies, ka kāds (vai kādi) Reinika automašīnai notecinājuši degvielu, turklāt izmantojot urbi. Tā kā urbums veikts benzīnbākas sānā, nevis tās apakšējā daļā, tvertnē vēl bijis nedaudz degvielas, ar kuras palīdzību šova vadītājs ticis līdz «Sapņu fabrikai» un pēc tam servisam. Taču pārsteidz metode, ar kādu veikta degvielas zādzība – visticamāk, urbēji līduši zem mašīnas. Servisa meistari Laurim teikuši, ka šādu gadījumu savā praksē redz pirmoreiz, to pašu apstiprinājuši arī policisti. «Arī apdrošinātājiem tas ir pirmais reģistrētais tāda veida gadījums,» – tā Lauris. «Visticamāk, to izdarījuši nevis krīzē esoši cilvēki, kuriem nav ko ēst, bet narkomāni vai alkoholiķi,» prāto dziedātājs. Viņš cer, ka, braucot ar cauro benzīnbāku, nav ierāvis automašīnas mehānismos gaisu, jo tas draudētu pat ar dzinēja maiņas nepieciešamību.

Nodarījums Reinikam kremt gan no finansiālā («cerams, ka apdrošinātāji tomēr to apmaksās»), gan morālā viedokļa. «Patiesībā tā bija drāma – man garastāvoklis bija pilnīgi sabojāts. Iespējams, ka tāpēc arī šovā kaut kas nesanāca tā, kā vajadzētu,» pieļāva Lauris.

Svarīgākais