Kalvīša dēlam būs problēmas atrast hokeja klubu

Likvidēta Latvijas čempionvienība hokejā «Liepājas metalurgs». Iepriekš bija plānots, ka komanda turpinās spēlēt un tiks papildināta ar spēlētājiem no Rīgas «Dinamo» sistēmas, tostarp ar bijušā premjera Aigara Kalvīša dēlu Kārli, taču finansiālu iemeslu dēļ šis plāns izjucis.

Kādreizējais premjers, a/s «Dinamo Rīga» valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis »VZ« apstiprināja, ka doma par spēlētāju pāriešanu tiešām bijusi, taču «Dinamo» izlēmis, ka to nevar atļauties. Kas attiecas uz dēlu Kārli, viņš sacīja, ka HK «Rīga» (tur pašlaik spēlē Kārlis Kalvītis) sezona vēl nav beigusies un tas, kur spēlētājs pavadīs nākamo sezonu, nebūs zināms agrāk kā vasarā.

Kārlis Kalvītis (20) spēlējis Latvijas hokeja junioru izlasē. Hokeju spēlē arī Kalvīša dēls Rūdolfs, kurš patlaban mācās ASV un spēlē hokeju komandā «Shattuck» «St. Mary’s» skolas sistēmā. Viņš ir arī U-18 izlases kandidāts.

«Tas bija ļoti smagi. Svētdien «Liepājas metalurgs» kļuva par Latvijas čempioniem hokejā, un jau nākamajā dienā mēs visus saaicinājām kopā, lai paziņotu, ka komanda tiek likvidēta. Sporta kluba vienīgais sponsors ir a/s «Liepājas metalurgs», kurš pēdējos gados strādā ar zaudējumiem, un tas atsaucas arī uz sporta kluba finansējumu,» sacīja SK «Liepājas metalurgs» direktors Ilgvars Šēns. Iepriekš bijusi panākta vienošanās par 16 jauno spēlētāju pāriešanu no «Dinamo» sistēmas, precīzāk, HK «Rīga» uz «Liepājas metalurgu». Bija plānots, ka algu šiem, galvenokārt 90. gadu sākumā dzimušajiem, hokejistiem, tostarp Kalvītim, maksātu «Dinamo», tādējādi liepājniekiem izdotos savilkt galus, taču šis plāns nav realizējies. «Apsēdāmies pie galda ar «Dinamo» vadību un akcionāriem, Aigars Kalvītis arī tur bija, Savickis, un viņi paziņoja, ka nevar to «pavilkt», jo pašiem lieli kredīti,» sacīja Šēns.

Svarīgākais