Sieviešu rallijā startē arī Rajecka, Lieckalniņa un divas Ģedertes

Sacensībās startēja arī bijusī TV dīva Anna Lieckalniņa, kuras partnere bija simpātiskā blondīne Ilze Ģederte, kura, kā izrādās, ir Marikas Ģedertes vīra brāļa sieva. Šīs daiļavas kopvērtējumā ierindojās 56. vietā. © F64

Par godu starptautiskajai sieviešu dienai jau otro reizi risinājās atraktīvas sacensības ar nosaukumu «Sieviešu rallijs». Tajās startēja arī vairākas sabiedrībā pazīstamas dāmas, kuras ar savu auto vadīšanas mākslu saviem vīriem neliek kaunēties.

Rajecku ātrums nebaida

Dziedātāja Olga Rajecka pēc rakstura ir azartiska un gatava iesaistīties dažādās avantūrās. Jāatminas, ka savulaik piedalīšanās TV šovā «Rallija zvaigznes» viņai beidzās ar avāriju un došanos uz slimnīcu, tāpēc redzēt Rajecku starp «Sieviešu rallija» dalībniecēm bija neliels pārsteigums. Taču tieši Rajecka no sabiedrībā pazīstamajām sievietēm sasniedza labāko rezultātu, ierindojoties 37. vietā. Dziedātāja »VZ« norādīja, ka brauciens bijusi pozitīva izklaide, tāpēc par rezultātu viņa neesot pat domājusi. «Tas bija vairāk atpūtas brauciens ar mērķi labi pavadīt laiku,» precizēja Rajecka.

Ģederte ballīti nesagaida

Jau otro reizi šādās sacensībās startēja arī Latvijas galvenā blondīne Marika Ģederte, kura ierindojās 51. vietā. «Esmu azartiska, un man ļoti patīk šādas sacensības, kas neaprobežojas tikai ar «kurš pirmais», bet ir ar atjautības uzdevumiem, te vajadzīga arī veiklība, veiksme. Šogad rallija organizācija bija daudz pārdomātāka, tikai pie pēdējā ātrumposma dalībnieces bija spiestas vismaz stundu pavadīt mašīnā. Pagājušogad, kad piedalījos rallijā pirmo reizi, pieredzes trūkuma dēļ pieļāvu daudzas muļķīgas kļūdas, kuras bija saistītas ar uzdevumiem. Šogad bija vieglāk, bet galvu sajauca leģenda, kā arī vietām neprecīzā kilometrāža. Agrā celšanās, koncentrēšanās pie stūres un adrenalīns dienas beigās darīja savu – biju tik ļoti nogurusi, ka nemaz izklaidējošo daļu nesagaidīju,» »VZ« atklāja Ģederte.

Pie stūres prot arī uzkrāsoties

Latvijas Blondīņu asociācijas līderes vīrs Ģirts Ģederts »VZ« savu sievu raksturoja kā prasmīgu braucēju, kas vienlaikus spējot vadīt automašīnu, sarunāties ar līdzbraucējiem un pat veikli uzkrāsoties. «Viņa dzīvē ir ļoti ātra un enerģiska, tāda pati viņa ir arī kā autobraucēja. Braukšanas stāžs viņai ir 15–20 gadu, un nekādu nopietnu incidentu pie stūres nav bijis. Dodoties ar draugiem slēpot, Marika vienmēr vada vienu no automašīnām, un es parasti uztraucos, vai pie citu auto stūres esošie vīrieši spēs viņai turēt līdzi un kaut kur neatpaliks,» smejas Ģederts. Interesanti, ka rallijā startēja vēl viena blonda Ģederte, kas brauca vienā ekipāžā ar bijušo TV dīvu, «Dinamo» kapteiņa Sanda Ozoliņa draudzeni Annu Lieckalniņu – Ilze Ģederte ir Marikas vīra brāļa sieva.

Brauc arī pavāra kundze

Otro gadu «Sieviešu rallijā» startēja arī omulīgā pavāra Elmāra Taņņa sieva Ilze. Lūgts komentēt sievas autobraukšanas prasmes, humoristiskais Tannis uz brīdi kļuva par pašu nopietnību: «Mana sieva ir super braucēja! Ļoti labs šoferis, vienmēr laikus bērnus nogādā uz skolu!» Par sievas vēlmi piedalīties rallijā pavārs tikai priecājās: «Viņa ļoti labi brauc, un tas jau ir tāds jauks sieviešu «tusiņš»!»

Svarīgākais