Izpārdod miljonāra Forsta iedzīvi

Māris Forsts (attēlā uz grīdas), Māris Abiļevs un Einars Repše Māra Abiļeva Austrumu karatē skolā 2002. gadā. Kādreiz turīgā un ietekmīgā uzņēmēja Forsta bizness pēdējos gados gājis mazumā. Tagad zem izsoles āmura nonākušas pat mēbeles un sadzīves elektronika. © VZ arhīvs

Zem tiesu izpildītāju āmura nonākušas uzņēmēja Aināra Gulbja bijušā biznesa partnera, kādreizējā «Software House Rīga» viceprezidenta Māra Forsta sadzīves lietas.

Uzņēmējam, kurš 90. gados iesaistījās naftas produktu biznesā Ventspilī un bija draugos ar ietekmīgākajiem cilvēkiem Latvijā, tagad jāšķiras pat no guļamistabas iekārtas.

Ūtrupē pat biljarda galds

No publiski pieejamām datu bāzēm izriet, ka pirmā izsole pagājušā gada beigās jau notikusi un tajā pārdota lielākā daļa kādreizējam miljonāram Mārim Forstam piederošo mantu – mēbeles un elektronika – kopā vairāki desmiti priekšmetu, ar kuriem varētu pilnībā apmēbelēt un iekārtot māju. 27. janvārī paredzēta otrā izsole, kurā tiek pārdota atlikusī mantība, piemēram, platekrāna televizors un biljarda galds, katrs par 700 latiem, guļamistabas iekārta par 3000 latiem un vēl dažas mēbeles. Sludinājumā nav norādīts, kā labā vai kādu iemeslu dēļ izsole tiek rīkota, vien minēts, ka Forsts ir parādnieks. Arī ar pašu uzņēmēju »VZ« diemžēl sazināties neizdevās.

Ietekme zudusi uz neatgriešanos

Pēdējā laikā Forsta vārds izskanējis saistībā ar tā saukto Lemberga lietu, kurā šis uzņēmējs ir liecinieka statusā. 90. gados viņš kopā ar miljonāru Aināru Gulbi iesaistījās Ventspils tranzīta biznesā, bet vēlāk nesaskaņu dēļ to pameta. Tas gan nav bijis vienīgais uzņēmēja rūpals. Piemēram, viņš iesaistījies dažādos uzņēmumos gan Ādažos, gan Brocēnos, gan citur Latvijā. Tiesa, pēdējos gados bizness katastrofāli sarucis. Forsts ir amatpersona firmā «AM Haus», kā arī valdes priekšsēdētājs Naftas un degvielas tirgotāju, transportētāju un uzglabātāju asociācijā. Viņam pieder arī daļas mazāk nekā desmit firmās, taču, pēc Uzņēmumu reģistra datiem, vairums firmu, kurās dalība agrāk bijusi Forstam, tagad ir likvidētas.

Svarīgākais