Jelgavas satiksmes autobusu pārbūvē par "šovbusu"

© F64

Ar skaļu ballīti, Veras Serdjučkas parodētāja un mazā Aleksa piedalīšanos savas darbības sākšanu atzīmējis «šovbuss» – ballīšu vieta uz riteņiem, pēc būtības līdzīga lielam limuzīnam. Interesanti, ka pirms atdzimšanas jaunā veidolā šis braucamais vadājis pasažierus no Jelgavas uz Ozolniekiem.

«Šovbusa» īpašnieks Raimonds Egle pastāstīja, ka autobusa pārbūve prasījusi ne mazums līdzekļu un klapatu, jo pārveidots praktiski viss interjers. Būtībā bijis plānots, ka projekts sāks darboties jau vasarā, taču tehnisku iemeslu dēļ (autobusam salūzusi ātrumkārba) tas aizkavējies.

Kaut arī atklāšanas ballīte noritēja dienu pirms vēlēšanām, izmēģinājuma kārtā vecais, bet stilīgais braucamais ar noņemamo jumtu jau paguvis paviesoties vairākos pasākumos vasaras beigās, piemēram, kabrioletu kluba saietā un Rīgas «Dinamo» fanu gājienā. «Pieprasījums ir, un cilvēki gatavi ar autobusu braukt pat ziemā, taču mēs vēl nezinām, kā autobuss ziemā uzvedīsies, vai tajā nebūs auksti un vai tas vispār darbosies. Negribas sasolīt un pēc tam neizpildīt,» pauda Egle, piebilstot, ka nākamajā vasarā gan tas ballēties gribētājus vizinās ar «pilnu tvaiku».

Pirms atklāšanas brauciena sākuma «šovbusa» komandas dalībnieki – mazais Alekss un slavenās Veras Serdjučkas parodētājs Andrejs – iesaistījās komunikācijā ar garāmgājējiem. Brauciena laikā «serdjučka» gan nedaudz sabijās, jo defilējot autobusa otrajā stāvā izrādījās, ka viņas galvassega ar milzīgo zvaigzni atrodas bīstami tuvu trolejbusa vadiem.

Ballēties gribētāju vajadzībām autobusam izraudzīta interesanta komanda, lai varētu izklaidēt kā bērnus, tā arī pieaugušos, piedāvājot tiem visu, sākot ar Disneja Tīģeri un beidzot ar dzīvo mūziku. «Mēs nevis vienkārši vadājam apkārt cilvēkus, bet arī izklaidējam, kas arī atšķir šo busu no citiem. Eiropā analogu šādam projektam nezinu,» pauda Raimonds Egle.

Svarīgākais