Eiroparlamenta deputāte sajauc inflāciju ar orālo seksu

© Scanpix/AFP

Eiroparlamenta deputāte, bijusī Francijas tieslietu ministre Rašida Dati franču televīzijas kanāla Canal Plus intervijā komentējot investīciju fondu darbību vārda "inflācija" vietā pateikusi "fellācija", tā izpelnījusies vispārēju apsmieklu, ziņo BBC news.

"Es redzu, ka daži fondi cer nopelnīt 20 -25 procentus peļņas situācijā, kad fellācija ir tuvu nullei", teica Dati.

Franciski vārdam "fellation" ir dažas vienādas zilbes ar vārdu "inflation", ja viens vārds apzīmē orālo seksu, tad otrs cenu kāpumu.

"Es tikai runāju pārāk ātri, taču, ja tas liek visiem smieties, tad tas ir jauki," no sirds smejoties par pieļauto kļūdu sacīja politiķe.

Dažu stundu laikā videoieraksts tika publicēts interneta vietnēs "Lepost.fr", "YouTube" un "Daily Motion", kur kļuva par top ziņu.

Dati pagājušajā gadā bija spiesta pamest valdības ministres posteni, jo viņas tieksme pēc slavenu dizaineru veidotiem tērpiem un parādīšanās uz slavenību žurnālu vākiem izsauca bargu kritiku.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī 2007.gada maijā iecēla Dati tieslietu ministres amatā, viņai kļūstot par pirmo Ziemeļāfrikas izcelsmes politiķi, kas ieņem augstu amatu Francijas valdībā.

Svarīgākais