Vai Barševskis juniors tiešām bijis Taizemes cietumā?

© f64

Gatavojot materiālu par Oskara Barševska finansiālajām nedienām, "VZ" saskārās ar kādu pārsteidzošu informāciju: proti, uzņēmēja dēls Oskars Barševskis nemaz neesot bijis apcietinājumā Taizemē, kā tas izskanējis Latvijā. Ir cilvēki, kas apgalvo, ka juniora arests Taizemē esot bijusi tēva sarīkota fikcija, lai iežēlinātu kreditorus.

Līdz ar ballīšu karalienes Anetes Sončikas parādīšanos dzeltenās preses slejās gaismā tika celts arī viņas mīļotais vīrietis Oskars Barševskis juniors. Pēc šķiršanās no savas draudzenes juniors pamāja Latvijai ardievas un devās Taizemes virzienā. Arī tur viņš vēlējās dzīvot ar vērienu, līdz beidzot sācis nodarboties ar prastām produktu zādzībām lielveikalos. Rezultātā viņš 2009. gadā vairāk nekā mēnesi Taizemē sabija restotā vidē, bet pēc tam esot palicis prātīgāks un pat atradis sev nodarbošanos šajā zemē.

Tiesa, nebūt ne visi tic seniora stāstam par dēla arestu Taizemē un pauž pārliecību, ka šādā veidā Barševskis mēģina iežēlināt cilvēkus, ar kuriem viņu saista kredītsaistības. "VZ" mēģinājumi noskaidrot patiesību par Barševska juniora arestu caur oficiāliem avotiem beidzās neveiksmīgi: Taizemes Tieslietu ministrija, pat saņemot personas datus, nespēja atrast savā datubāzē junioru starp krimināli sodītajiem. Savukārt Latvijas Ārlietu ministrijas sagatavotā atbildes vēstule trīs nedēļas klaiņoja kaut kur elektroniskajā vidē, tā arī nesasniedzot "VZ".

Aresta versiju gan apstiprināja Barševska seniora bijušais biznesa partneris Edvīns Melnis. Pēc "VZ" stāstītā, savulaik viņš tieši tā sapazinies ar Barševski – uzņēmējs lūdzis Meļņa apsardzes un miesassardzes firmai palīdzību saistībā ar draudiem, ko izteikuši vīri no Kazahstānas, kur parādus sataisījis juniors. Melnis vēlāk kārtojis arī lietas, kas bijušas saistītas ar juniora atbrīvošanu no cietuma Taizemē. "Noskaidroju, ka, pēc turienes likumdošanas, par šo nodarījumu varētu sodīt ar aptuveni 10 000 batu (aptuveni 150 latu) lielu naudas sodu, taču no viņa gribēja izspiest vairāk," atminējās Melnis. Par juniora atbrīvošanas no cietuma nosacījumiem viņa rīcībā informācijas gan nebija.

Svarīgākais