Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Mārtiņš Freimanis salauž roku

© f64

Sadzīviskas neveiksmes turpina vajāt grupas «Tumsa» solistu un seriāla «UgunsGrēks» aktieri Mārtiņu Freimani – viņš atkal manīts ievīstīts marles saitēs.

...un atkal roka...

Pēdējās nedēļas laikā mūziķis Mārtiņš Freimanis manīts klibojam un ar apsaitētu kreiso roku. «Es pārvācos no viena dzīvokļa uz otru un nejauši uz trepēm paklupu un nokritu. Nesu augšā trepes, jo man ir augstie griesti, aizķēros ar tām aiz margām un nogāzos ar visām trepēm pa kāpnēm lejā. Bet nav nekas nopietns – sasitums un kāja kliba. Parasts sadzīves negadījums. Kam negadās?» »VZ« teica mūziķis. Traumas gan nav traucējušas Freimanim piedalīties dažādos pasākumos un pārciest neērtības, ko sagādā pārvākšanās. «Pārvākšanās ir procesā – man nes augšā mēbeles. Tā kā pats esmu klibs un neko nevaru nest, nācās saukt palīgus. Jau vairākas dienas «nodarbojos ar jogu» – kamēr mēbeles atveda, gulēju uz grīdas,» stāstīja Mārtiņš.

«Vilkus» neatmetīs

Līdz šim Freimanis dzīvoja Hanzas ielā un bija biežs viesis krodziņā «Pieci vilki». Dzīvesvietu nācies mainīt, jo beidzies īres līgums un tā saimniekam bijuši citi plāni, tāpēc viņš pārcēlies tuvāk pilsētas centram. Jautāts, vai reizē ar dzīvokli mainīsies arī iemīļotāko krogu apmeklējumu karte, mūziķis uzticīgi saka: «Es arī tagad neesmu tālu no «Pieciem vilkiem» un tos nemainīšu – es tur tāpat eju.»

Freimaņa dzīvokļa biedrei, sunītei Pepei, pārvākšanās laikā gan nācies piedzīvot visai nepatīkamus brīžus, proti, kādu laiku pavadīt iespundētai tualetē, kamēr strādnieki nesuši augšā mēbeles, tomēr kopumā arī viņa ar dzīvi esot apmierināta. «Pepe jau ir pieradusi, jaunās mājas patīk. Ar kaķiem iet trakāk, viņiem ir grūtāk,» stāstīja grupas «Tumsa» vokālists.

Traumatisks tipāžs

Jāpiebilst, ka sadzīves negadījumi Freimani jau labu laiku vajā diezgan regulāri. Piemēram, pērn pavasarī seriāla «UgunsGrēks» uzņemšanas laukumā, filmējot kautiņu ar Ģirtu Ķesteri daktera Leona lomā, Freimanis salauza kreiso roku. Vēlāk rudenī pastaigas laikā pa Liepāju mūziķis neveiksmīgi pakritis, sasitis žokli un atkal traumējis kreiso roku, bet pagājušā gada nogalē vēlreiz bija cietis «UgunsGrēka» filmēšanas laukumā – kaujoties ar aktieri Artūru Skrastiņu psihoterapeita Riharda lomā, Freimanis salauzis ribu. Šķiet, apdrošinātājiem Mārtiņš nav pats izdevīgākais klients...

Pārvākšanās laikā gūtās traumas Mārtiņu Freimani neatturēja no piedalīšanās Rīgas skolēnu gokartu vērtēšanā un pat iemēģināšanā. Apsaitētā roka un klibā kāja mūziķim netraucēja kāpt uz skatuves kopā ar Valteru Frīdenbergu un Pāvelu Griškovu.