Miris pasaules pretīgākais suns

© Scanpix

Sēru ziņa pienākusi no ASV Tenesijas štata, kur 17 gadu vecumā mirusi Mis Ellija – suns, kas vairākkārt uzvarējis konkursā par pasaules pretīgākā un atbaidošākā suņa titulu. Tiesa, dzīvnieka saimniecei Dounai Gēringai izdevies, pateicoties suņa oriģinālajam izskatam, piesaistīt ievērojamus līdzekļus labdarībai.

AFP atgādina, ka Mis Ellija bija Ķīnas cekulaino suņu sugas pārstāve. Šie dzīvnieki nesagatavotam cilvēkam jau tāpat izskatās pēc neveiksmīgas karikatūras par suņa tēmu, bet konkrētā radība īpaši izcēlusies ar to, ka tās mēle vienmēr karājusies ārā no mutes, turklāt uz sāniem. Sunīti tā saimniece kādā patversmē adoptējusi, kad dzīvnieks bijis septiņus gadus vecs, un turpmākajos gados tas Gēringas kundzei sagādājis pasaules mēroga slavu. Suns filmēts neskaitāmu televīzijas reklāmu (tā vien gribētos sacīt, ka antireklāmu) vajadzībām, kopā ar saimnieci aicināts uz daudziem televīzijas šoviem. Pazīstamais televīzijas kanāls «Animal Planet» Mis Elliju filmējis pārraides «Dog 101» vajadzībām, un šomēnes suns kopā ar saimnieci bija iecerējuši doties uz Kaliforniju, lai aizstāvētu titulu kārtējā neglīto suņu konkursā.

Tagad diemžēl šiem sapņiem nav lemts piepildīties. Laikraksts «Mountain Press», kas pirmais vēstījis par slavenā dzīvnieka nāvi, atgādinājis, ka jau pirms vairākiem gadiem Mis Ellija gandrīz pilnībā zaudējusi redzi un arī viņas saimniece apzinājusies, ka mīlules pēdējā stundiņa vairs nav aiz kalniem. Tagad Gēringa paziņojusi, ka, godinot aizgājējas piemiņu, sakrāto naudu ieguldīs jaunas dzīvnieku patversmes atvēršanā.

Svarīgākais