Šipkēvics radio jubileju sagaida uz kruķiem

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Doma laukumā, muzikālā restorāna «Nekādu problēmu» terasē sestdien tika atzīmēta «Radio SWH» 17 gadu jubileja. Pats radio šefs Jānis Šipkēvics tajā ieradās uz kruķiem – pārrauta Ahilleja cīpsla...

Izrādās, ka «Radio SWH» vadītājs Jānis Šipkēvics ar kruķiem pārvietojas jau pāris nedēļas, turklāt, neraugoties uz paša optimistisko noskaņojumu, trauma ir nopietna – Ahilleja cīpslas plīsums. To Šipkēvics guvis, spēlējot basketbolu. «Lai būtu formā, pēdējā laikā regulāri nodarbojos ar sportu. Reizes četras piecas nedēļā eju uz sporta zāli, reizi nedēļā uzspēlēju arī basketbolu. Todien man bija divi treniņi un pirms basketbola nebiju lāgā iesildījies. Pārplēsu Ahilleja cīpslu,» »VZ« skaidroja Šipkēvics.

Neskatoties uz smago traumu, Šipkēvics braucis mājās un pats uzkāpis piektajā stāvā – viņa mājā nav lifta. «Otrā rītā braucu uz traumatoloģijas institūtu – diemžēl pats labākais ārsts ir pārcēlies uz prezidenta kanceleju –, vērsos uzņemšanas nodaļā, kur sēdēju kopā ar visiem pārējiem, kuri bija nakti pavadījuši dažādos «traumatiskos» notikumos. Sagaidīju savu kārtu, mani apskatīja ārsts un teica: «Šipkēvica kungs, kādas četras dienas jums jāpaliek šeit, būs operācija. Kādus divus mēnešus varat atvadīties no aktīvās dzīves!»

Šipkēvicam tagad divus mēnešus nāksies pārvietoties ar kruķiem un «iepakotam» ģipsī, viņš pat nedrīkst vadīt automašīnu. «Nu man vairs nav jāiet uz zāli trenēties, jo tagad es katru vakaru mēroju 120 pakāpienus, lai nokļūtu gultā. Būšu baigi stiprais vecis!» dzīvespriecīgu noskaņojumu nav zaudējis radio šefs.

Optimismu Šipkēvics gan nebija zaudējis, »VZ« sakot: «Tik radošā stāvoklī neesmu bijis kopš 1993. gada, kad [izveidojās radiostacija un] bija baigi līdzīgi: lec kaut uz kruķiem, bet saproti, kāpēc to dari. Katru dienu ir jaunas lietas, kas rada pārmaiņas. Šogad ieejam pilngadības stadijā, «Radio SWH» ir beigusies bērnības revolūcija un sākas normāla pieauguša organisma dzīve.»

Svarīgākais