Laika apstākļi pabojā motociklistu plānus

© Gints Ivuškāns F64

Ar parādes braucienu un dažādām atrakcijām aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā tika svinēta motosezonas atklāšana. Diemžēl savas korekcijas ieviesa laika apstākļi – vietām no rīta Latvijā sniga, kas daudzus atturēja no brauciena uz galvaspilsētu.

«Motociklistu ir aptuveni uz pusi mazāk, nekā bijām gaidījuši. Tomēr tie, kas ir atbraukuši, ir diezgan organizēti. Nav nekādu nepatikšanu vai izlēcienu,» komentēja motokluba «Free Hawks» viceprezidents Uģis Spēlmanis. Iesākumā motobraucēji sapulcējās Zaķusalā, no kurienes organizētā braucienā devās uz Biķernieku komplekso sporta bāzi, kur noritēja dažādas sacensības un ar paraugdemonstrējumiem uzstājās motoakrobāti no «Stunt Fighters». Balsojot tika izvēlēts arī «Gada motocikls 2010».

Visu motociklistu runasvīrs un leģenda Frīdis (Aivars Freimanis) sacensībās un atrakcijās nepiedalījās, vērojot notiekošo no uzkalniņa.

Motokluba «Free Hawks» viceprezidents Uģis Spēlmanis atzina, ka ar pasākumu apmierināts, ja vien laika apstākļi būtu vairāk palutinājuši ar sauli.

Grupas «Double Faced Eels» līderis Marka (Mārtiņš Gailītis) uz pasākumu, kur uzstājās ar skaļu un agresīvu mūziku, bija ieradies bez sava motocikla, toties ar divām blondīnēm – māsu Ievu Gailīti un kolēģi no grupas menedžmenta. «DFE» mūzika nupat kļuvusi krietni smagāka nekā agrāk, bet, kā izsakās pats mūziķis, tie ir tikai ziediņi.

Šogad pirmo reizi motosezonas atklāšanas pasākumā savu klubu prezentēja Kristīgo motociklistu asociācija. Kopā ar viņiem atbraucis bija arī mācītājs Pāvils Brūvers, kurš virs motociklista tērpa uzvilcis bija arī savu amata tērpu – talāru.

«Kristieši jau nav citādi nekā pārējie cilvēki. Arī mums ir prieks braukt ar motociklu, un kāpēc to nedarīt, slavējot Dievu. Klubs brauc arī uz bērnunamiem, piedalās labdarības akcijās,» pauda mācītājs. Ar motocikliem viņš aizrāvies jau agrā jaunībā, kad dzīvojis Bieriņos, netālu no mototrases. «Tas bija sākot no kādiem 16 gadiem. Pēc tam apprecējos, piedzima bērni un motociklu pametu. Tagad bērni jau izauguši, ir laiks veltīt laiku arī paša priekam, tāpēc vairāk nekā pēc trīsdesmit gadu pārtraukuma atkal esmu pievērsies motocikliem,» pastāstīja mācītājs Brūvers.

Latvijas kristīgie motociklisti iekļāvušies organizācijā «Christian Motorcyclists Association», kas dibināta 1975. gadā ASV. Kā pastāstīja kluba pārstāvis Zigmārs Atvars (attēla centrā), Latvijā klubs darbojas jau divus gadus.

Svarīgākais