Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Pļavniecei operācija, izrādei nākas mainīt scenāriju

© F64

Dailes teātra jaunajā izrādē «Ka tavu tēti!» aktrisei Ievai Pļavniecei piešķirta kasieres Ksenijas loma, kurā viņai nākas pārvietoties ar kruķiem. Izrādās, aktrisei staigāšana sagādā grūtības arī ārpus skatuves – viņa klibo.

Diez vai daudzi izrādi «Ka tavu tēti!» redzējušie nojauta, ka Ksenijas lomas tēlotājai Ievai Pļavniecei nav bijis nepieciešams īpašs talants, lai uz skatuves pārvietotos ar kruķiem, – viņa redzēta klibojam arī ārpus lomas, dodoties uz darbavietu Dailes teātrī. Pļavniece nav kļuvusi par upuri apledojušām ielām – viņai veikta ceļgala operācija un, kamēr vaina sadzīs, kāja jāsaudzē. Sākotnēji pārvietojoties bijuši nepieciešami kruķi, taču patlaban aktrise jau klibo arvien mazāk.

Pati aktrise veselības problēmas komentēt »VZ« nevēlējās, norādot, ka viņai tas šķiet mazsvarīgi, – tikpat labi ažiotāžu varētu celt par to, ka kādam noreibusi galva vai kāds nošķaudījies.

Izrādes «Ka tavu tēti!» režisore Laura Groza »VZ« atzina, ka lugas autores serbu rakstnieces Milenas Bogavacas stāsta oriģinālā Ksenijas lomai veselības problēmu nav, tomēr, ņemot vērā Pļavnieces veselības stāvokli, scenārijā ieviestas korekcijas. «Pārvērtām defektu par efektu. Stāstu nācās mazliet pielāgot, bet tas ļāva atrast citas lietas, kas izrādei piešķīra citu garšu,» sacīja Groza.

Neraugoties uz veselības problēmām, Pļavniece turpina aktīvi darboties – nedēļu pirms «Ka tavu tēti!» pirmizrādes sākušies mēģinājumi arī pie lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna jaunās izrādes «Versaļas kods», kura pirmizrāde plānota 9. aprīlī. Pļavniece šobrīd gatavojas arī Teātra dienas koncertam «Šauj amors bultu...», turklāt paralēli notiek darbs pie režisora Dž. Dž. Džilindžera «Īstvikas raganām».