Ņujorkas metro apmeklējuši vairāki tūkstoši pasažieru bez biksēm

Kadrs no akcijas "Metro bez biksēm" © Publicitātes foto

Ņujorkas metro pasažieri piedzīvojuši visai savdabīgu notikumu – vairāki simti jaunu cilvēku pārvietojās pazemes vilcienos bez biksēm.

10.janvārī Ņujorkas metro tika sarīkota flashmob akcija „Metro bez biksēm” („No Pants Subway Ride”). Akciju organizēja radošā grupa „Improv Everywhere”, kas specializējas dažādu provokatīvu pasākumu organizēšanā, vēsta „Associated Press”.

Akcijas dalībnieki sadalījās vairākās grupās un sarunāja satikties konkrētās vietās netālu no ieejas Ņujorkas pazemē. Pēc tam jaunie cilvēki devās uz metro un sēdās vilcienos. Iekļuvuši vagonos viņi vilka nost virsdrēbes, kas sedza ķermeņa lejasdaļu un palika apakšveļā.

Noģērbušies viņi turpināja uzvesties kā parasti metro pasažieri: lasīja grāmatas vai žurnālus, klausījās mūziku vai kontaktējās ar paziņām.

Pēc akcijas beigām jaunieši pameta metro un sapulcējās vienā no centrālajiem Manhetenas laukumiem.

Kopumā akcijā esot piedalījušies apmēram trīs tūkstoši cilvēku.

Akcija „Metro bez biksēm” tiek rīkota kopš 2002.gada. Toreiz tajā piedalījās tikai septiņi cilvēki. 2006.gadā policija aizturēja astoņus akcijas dalībniekus un apsūdzēja sabiedriskās kārtības traucēšanā. Tiesa dalībniekus attaisnoja.

Svarīgākais