Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Leģendas zaimošana: Bonds turpmāk dzers alu!

Daniels Kreigs © Scanpix

Perfekts uzvalks, luksusa spēkrati un «Martini» – tas ir Džeimss Bonds, slepenais aģents un džentlmenis. Taču pamazām šī vērtību skala mainās – turpmāk Džeimss Bonds dzers... alu.

Pārdodas par 45 miljoniem

Jaunajai filmai par Džeimsu Bondu ir jābūt īpašai, jo Jana Fleminga varonis šogad svin savu 50. filmas jubileju. «Mēs savu stāstu neesam izveidojuši, par pamatu ņemot kādu Fleminga grāmatu, taču Fleminga gars ir jūtams ik uz soļa. Bonds ir vientuļais vilks, kurš paļaujas tikai pats uz sevi un patiesībā nav no šīs pasaules. Tieši tas padara viņu tik neatkārtojamu. Viņš ir mūžīgais varonis,» saka filmas režisors Sems Mendess. Grūti, bet būs jāakceptē fakts, ka aģents 007 dzers alu – viņš nomainīs slaveno «Wodka Martini» kokteili pret «Heineken». Producenti Barbara Brokoli un Maikls Vilsons ir parakstījuši ar nīderlandiešu alus darītavu «Heineken» 45 miljonus dolāru vērtu līgumu. Abas puses ar šo darījumu ir ļoti apmierinātas. Bonds – tā esot «perfekta piekļuve tirgum», prieku neslēpj «Heineken» pārstāve Lesija Lisija. Priecājas arī filmas veidotāji: «Šāda veida sadarbība ar «Heineken» mums līdz šim nav bijusi. Mēs esam sajūsmināti.»

Ierasto vērtību maiņa

Mūsdienu Džeimss Bonds alias Daniels Kreigs jau savā pirmajā filmā apliecināja, ka nav tāds, kādi bija priekšgājēji. Kad bārmenis filmā jautā, kādu «Martini» viņš vēloties – sakratītu vai samaisītu, superaģents atbildēja ar pretjautājumu: «Vai es tiešām izskatos pēc tāda, kuram rūpētu tādas lietas?» Tā nav džentlmeņa cienīga atbilde, un šķiet, ka viņam ir absolūti vienalga, ar ko dzesēt slāpes. Un šoreiz tas būs alus. Protams, finansiālu apsvērumu dēļ: filmas producentiem nepieciešama nauda, un «Heineken» reklāmas to nodrošinās. Bonda cienītāji medijos jau paspējuši filmas veidotāju lēmumu nosaukt par «svētuma apgānīšanu» un paust savu sašutumu, prātojot – kādi tad vēl pārsteigumi gaidāmi?! Varbūt taupības apsvērumu dēļ varētu atteikties no kazino apmeklējumiem? Varbūt varētu atbruņot arī ģeniālo slepenieroču izgudrotāju Q? Ak, jā, parādījusies vēl viena ģeniāla do-

ma – kā būtu, ja Bondu apprecinātu? Iedomājieties, cik daudz naudas ietaupītu, kas tiek maksāta par krāšņajām Bonda meitenēm? Aģents 007 tad sēdētu mājās un sieviņa brīdinātu, lai viņš silti apģērbjas, kad dosies cīņā pret pasaules varenajiem ļaundariem. Atliek vien cerēt, ka tik zemu Bonds nekritīs….

Filmēšana tuvojas noslēgumam

23. Bonda filmas «Skyfall» pirmizrāde paredzēta novembrī, taču sīkākas norādes par saturu netiek izpaustas. Ir zināms vien, ka šoreiz uzmanības centrā būs uzbrukums britu slepenajam dienestam. Trešo reizi pēc kārtas superaģenta lomā būs redzams Daniels Kreigs, kurš neslēpj savu prieku par lielisko sadarbību ar režisoru Semu Mendesu: «Ja kopā sapulcējas pareizie ļaudis, tad pat vissmagākais darbs pārvēršas par izpriecām. Mēs ar Semu vēlējāmies uzņemt Bonda filmu, kas pārspēs visas iepriekšējās. Es ceru, ka tas mums ir izdevies.» Bonda pretinieku jaunākajā kino lentē spēlēs spāņu superzvaigzne Ksavjers Bardems, kas par šādu iespēju bija sajūsmināts. «Esmu ļoti satraukts. Mani vecāki vienmēr ņēma mani līdzi uz Bonda filmām. Es esmu tās visas redzējis, tādēļ man būs liels prieks pašam tajā spēlēt,» sacīja Bardems amerikāņu ziņu pārraidē «Nightline».

Bet pirms filma nonāks pie skatītājiem, Bondu tēlojošais aktieris Daniels Kreigs piedalīsies «Heineken» reklāmā, un viņa attēls parādīsies uz alus iepakojumiem, plakātiem un interneta kampaņās. Džeimsa Bonda pierunāšana dzert «Heineken» ir viens no kompānijas uzsāktās reklāmas kampaņas.