Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Fredis nokavē šova tiešraidi

© F64 Photo Agency

Grupai «Labvēlīgais tips» svētdienas vakarā bija koncerts Kongresu namā, turklāt tik izdevies, ka klausītāji nekādi nevēlējās laist grupu ar tās līderi Andri Freidenfeldu jeb Fredi priekšgalā nost no skatuves. Rezultātā Fredis nokavēja šova «Mūsu zelta dziesma» tiešraides sākumu.

«Labvēlīgā tipa» svētdienas koncerts beidzās tikai ap pulksten 20.50, bet šova «Mūsu zelta dziesma» tiešraide «Skonto» hallē sākās deviņos, kad tā vadītājs Fredis vēl bija tikai ceļā no Kongresu nama. Šova vadītāja lomu uzņēmās diriģents Ints Teterovskis, kurš vilka laiku, kamēr Fredis ar pusnolaistām biksēm un pusnoģērbtu kreklu vēl tikai tika grimēts un piefrizēts. Kamēr meitenes darbojās ap Freda matiem un seju, viņš pats ātri un drudžaini jau bija pārģērbis bikses un nodevās pēdējai cīņai ar krekla apkaklītes pogu.

Pēc šova nu jau bez steigas Fredis lēnām pārģērbās un »VZ« komentēja savas tās dienas skrējienu: «Jā, nu mēs kārtīgi «nomočījām» koncertā un tad, kā saka, no kuģa uz balli. Tā ir pat labāk nekā tad, kad ilgi ir jāgaida tiešraide, jo šādā situācijā man nav laika sākt nervozēt, kā es izskatīšos, ko es runāšu, un vai viss kārtībā ar scenāriju. Šajā jezgā nav laika satraukumam.» Uzreiz pēc tam Fredis devās mājup, lai dažas stundiņas pagulētu: šovs beidzās pēc pusnakts, mājās viņš tika ap pusdiviem naktī, bet jau sešos no rīta Fredim vajadzēja būt uz strīpas, lai jokotos «Radio SWH» rīta programma. «Pagrūti ir, bet divus mēnešus var izturēt. Ilgāk gan es tā nevarētu,» atzina Fredis.