Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Jaunajā muzikālajā teātrī uzspīd dejotāja Kemlere

© F64

Ar elitārām svinībām «Vernisāžā» atklātas kārtējās jaunās izklaides telpas – šoreiz muzikālais teātris «Ginger & Fred». Tā dzīvi iesāka izrāde «Edith Piaf», kurā nozīmīgu lomu spēlēja arī dejotāja Ieva Kemlere.

Nav brīnums, ka bohēmiskais muzikālais teātris «Ginger & Fred» pirmo sezonu uzsācis ar izrādi «Edith Piaf» – tā iecerēta kā savdabīga vizītkarte, kas atklātu šā teātra būtību – patiesas kaislības, bauda, spēks un vājums vienkopus, bet pāri visam – mīlestība. Plānots, ka jaunajā izklaides vietā arī turpmāk būs izsmalcināta mūzika, izrādes, priekšnesumi, ēdieni un dzērieni, kas pārpārēm tika demonstrēts jau atklāšanas pasākumā, uz kuru bija ieradušies, šķiet, teju visi smalko aprindu pārstāvji.

Ja par pašu muzikālo izrādi, tad jāteic, tajā lielākoties darbojas lietuvieši (arī «Ginger & Fred» īpašnieks ir no Lietuvas), galveno – Edītes Piafas – lomu atveido Lietuvas Nacionālā teātra aktrise Rasa Rapalīte, savukārt režisore ir lietuviešu Nacionālās operas primabalerīna Živile Baikštīte. Latvieši lielākoties pārstāvēti kordebaleta grupā, kurā redzamākā zvaigzne ir šova «Dejo ar zvaigzni» uzvarētāja Ieva Kemlere. Kā »VZ« pastāstīja Kemlere, viņa šajās izrādēs piedalīsies līdz oktobra otrajai nedēļai, kad dosies uz Indiju («kāpēc [došos uz turieni], to es jums nestāstīšu, taču atgriezīšos nākamgad»), bet nav izslēgts, ka tuvākajā nākotnē viņu ar jauno teātri varētu saistīt vēl kāds sadarbības projekts. «Par to gan būs zināms tikai pavasarī,» nedaudz izpļāpājās Ieva.