Andris Ērglis devies uz Lihtenšteinu

Iepriekšējās nedēļās nogalē TV3 šova «Mūsu Zelta dziesma» skatītājus gaidīja pārsteigums – uz skatuves kāpa Miks un Paula Dukuri, toties nebija manāms Andris Ērglis.

Izrādās, ka nekādu strīdu starp dziedātāju Andri Ērgli un šova «Mūsu Zelta dziesma» rīkotājiem samaksas vai citos jautājumos nav bijis (šādu versiju izplatīja daži interneta portāli) – vienkārši Ērglis uz pāris nedēļām devies piepelnīties Lihtenšteinas virzienā.

Kā »VZ« pastāstīja šova producente Ilze Ancāne, to, ka Ērglim nāksies uz pāris nedēļām izbraukt no valsts, šova veidotāji zinājuši jau agrā pavasarī: «Nebija tā, ka pēkšņi paņēmām Dukurus – mēģinājumi taču notiek jau trīs mēnešus pirms šova.» Šis nebūs vienīgais kāda šova pamatdalībnieka demaršs: nedēļu nebūs arī Ivo Fomina, nedēļu – Diānas Pīrāgs, taču visi šie «sānsoļi» ir ar šova vadību saskaņoti un akceptēti. «Ņemot vērā to, ka solists ir svarīgs, taču absolūti ne primārais, mēs šādas izpildītāju vēlmes akceptējam,» tā Ancāne.

Jāatgādina, ka šovā «Mūsu Zelta dziesma» tik tiešām tiek izvēlēta «Zelta dziesma» un nav svarīgi, kas to izpilda. Pat nākamajās kārtās iekļuvušās dziesmas, iespējams, nonāks citu izpildītāju rokās, tāpēc nav teikts, ka, piemēram, «Dūdieviņu» finālā izpildīs «dziedošais policists» Nikolajs Puzikovs, bet «Ja tu man esi» – Emīls Balceris. «Skanēs tuvu oriģinālam plus kāds pārsteiguma moments,» papildu intrigu radīja Ancāne. Skaidrs ir tas, ka arī pašiem dalībniekiem šis «pārsteiguma moments» ne vienmēr ir patīkams – kāda dziesma tiek iedota, tādu jādzied. «Šonedēļ, piemēram, ir viens dalībnieks, kurš jau desmit reižu ir gribējis izlēkt pa logu, jo tā dziesma, ko iedevām, viņam nepatīk. Bet tāds ir darba process!» smejas Ancāne.