Leģendārais Sīls vairās no popularitātes

© F64

Uz «Jauno vilni» atbraukušais prestižo «Grammy» balvu ieguvējs, britu soulmūzikas zvaigzne Sīls ir ļoti pieticīgs un par katru cenu izvairās no liekas izrādīšanās.

Lai gan lidostā mūziķi gaidīja virkne preses pārstāvju, viņš darīja visu, lai ierašanās Latvijā būtu iespējami nemanāmāka. »VZ« tomēr izdevās iemūžināt mūziķa pirmos soļus Latvijā.

Lidostā «Rīga» masu mediji Sīlu (Seal) gaidīja iznākam pa parasto ielidošanas ieeju, kā tas tika plānots, tomēr mūziķis darīja zināmu, ka nevēlas publicitāti un grib izvairīties no preses klātbūtnes, tāpēc pēdējā brīdī festivāla organizatoriem izdevās vienoties ar lidostas personālu, ka Sīls iznāk pa VIP izeju un reģistrē savu ierašanos šajā zonā. Kamēr viņš kārtoja formalitātes, pie VIP zonas izejas piebrauca «Jaunā viļņa» auto – melnā mersedesa parādīšanās lika nojaust, ka mūziķi gaidīt iznākam pa parasto izeju būs bezcerīgi. Un tik tiešām – vairāku apsargu pavadīts, ar sārtu puķuzirnīšu pušķi rokās leģendārais mūziķis iesēdās mašīnā un devās uz Jūrmalu. Arī «Jaunā viļņa» atklāšanas koncertā Sīls vairījās no liekas uzmanības. Neilgi pirms uzstāšanās mūziķi atveda uz koncertzāli, un miesassargi cītīgi rūpējās, lai viņš pirms uzstāšanās netiktu fotografēts: apsargi centās aizsegt katru fotokameru, kas bija pavērsta Sīla virzienā. Britu soulmūziķis tādējādi rīkojās pavisam pretēji saviem Krievijas skatuves kolēģiem, kuri labprāt izrādīja savus jaunos tērpus, pozējot fotogrāfiem.

AIZMŪK NO FOTOGRĀFIEM

Pēdējā brīdi »VZ« izdevās atšifrēt, ka Sīls lidostā «Rīga» iznāks nevis pa parasto izeju, kur viņu gaidīja virkne mediju pārstāvju, bet gan caur VIP zonu. Pamanot »VZ« fotogrāfu, uzreiz piesteidzās miesassargi, lai neļautu iemūžināt mūziķi.