Auksts alus "Jaunā viļņa" dalībniekam gandrīz maksā vietu konkursā

© F64

Pirms došanās uz Jūrmalu pasēdēšana ar draugiem Krievijas dalībniekam Andrejam Grizz-Lee teju beidzās ar diskvalifikāciju: ierodoties Jūrmalā, puisis bija palicis bez balss.

Pirmajās dienās Andrejs Grizz-Lee bija pamatīgi aizsmacis. Šāds fakts pamatīgi nokaitināja festivāla galveno režisoru Aleksandru Revzinu, kurš puisi ar visām mantām jau bija vai gatavs sēdināt vilcienā atpakaļ uz Maskavu. »VZ« Andrejs Grizz-Lee skaidroja, ka dzīvojot vietā, kur gaiss ir visai sauss, bet Jūrmalā tas esot daudz mitrāks. Turklāt mēģinājumi notiekot slēgtā telpā un, iznākot laukā priežu mežā (mēģinājumi notika «Cinevilla« kinostudijas telpās – J.O), balss saitēm nākoties pamatīgi ciest. «Klimata atšķirības un jūras svaigais gaiss man ļoti patīk, bet manām balss saitēm pie tā vēl jāpierod. Sākumā bija pavisam traki, knapi varēju parunāt. Režisors bija pamatīgi dusmīgs, un baidījos, ka man tiešām būs jābrauc mājās,» atzina dziedātājs.

Lai gan, stāstot par balss problēmām, viņš, protams, pieturējās pie oficiālās versijas par Jūrmalas mitro gaisu, sarunas laikā Andrejs Grizz-Lee nejauši izpļāpājās, ka pirms došanās uz Latviju nedaudz pasēdējis ar draugiem un iemalkojis vienu aukstu aliņu (pieņemsim, ka tikai vienu...). Pēc tam sekojis brauciens vilcienā, kur bijis ļoti karsts, bet no rīta, ierodoties Rīgā, vēsā gaisā un pēc tam vēl sajūtot jūras dzestrumu, balss pazudusi pilnībā. Ņemot vērā, ka festivāla oficiālo sponsoru skaitā ir arī alus «Baltika», puisim vajadzētu būt ļoti uzmanīgam arī Jūrmalā...

Nu jau Krievijas pārstāvis Andrejs Grizz-Lee lauza galvu par žūrijas vērtējumiem, bet, ierodoties Jūrmalā, viņš bija pazaudējis balsi, kas draudēja pat ar izslēgšanu no konkursantu pulka.