Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Latvju dziedātāji aktīvi pievēršas apģērbu biznesam

© VZ arhīvs

Tas, ka mūziķi pievēršas apģērbu biznesam, Latvijā nav nekas jauns: par savu apģērbu līniju sapņo LieneCandy (kopā ar smalko aprindu aprakstnieci Unu Ulmi-Silu), savu veikaliņu nupat atvērusi Emi, tai pašai Lindai Leen pirms pastalām dzima arī savs apģērbu zīmols utt.

Pionieris šajā jomā gan bija reperis Ozols.

Savulaik reperis Ozols (Ģirts Rozentāls) atklāja savu apģērbu līniju «0’79 HipHop», Rīgā durvis vēra arī vairāki viņa apģērbu veikali. Pēdējā laikā gan interese par viņa piedāvātajām drēbēm gāja mazumā, tāpēc apģērbu līnijas veikali pārtapa «Street Shop» bodēs, kurās var iegādāties dažādu zīmolu apģērbus, kas domāti hiphopa kultūras cienītājiem. Drīzumā Ozols plāno Skrundā izveidot apģērbu apdrukas ražotni. «Druka ir pēdējā stadija apģērba tapšanā, tā ir pietiekami dārga un sarežģīta. Dažreiz tās izmaksas pat ir 50% no apģērba cenas,» skaidro Ozols.

Savukārt pagājušajā nedēļā savu apģērba veikalu «Fashion Fiva» atvēra dziedātāja Emi (Sarmīte Jērāne). Tas būšot mūsdienīgs interneta veikals sievietēm, kurām patīk stilīgas drēbes «ar odziņu». «Man vienmēr paticis viss, kas saistīts ar modi – apģērbs, aksesuāri, kurpes… Ideja dzima jau sen, bet viena pati nevarēju atļauties atvērt veikalu, līdz kādu dienu runāju ar savu draudzeni Ilzi Repšu, un izrādās, ka viņai tas arī ir neizlolots sapnis. Pagaidām viss ir tikai interneta vietnē, bet drīzumā ir doma atvērt arī pašu veikalu. Ir arī plānots prezentēt pašu dizainētos apģērba gabalus, kuriem skices jau gatavas, jāsāk tikai šūt,» klāsta Emi.

PIRMAIS

Savulaik Ozols ar savu apģērbu līniju «0’79 HipHop» izraisīja lokāla mēroga revolūciju latvju ielas modē. Nu reperis apjautis, ka šim biznesam nav lielas nākotnes, tāpēc cenšas to modificēt. Viņa kolēģiem gan tas nez kāpēc vēl nav «pielēcis»...

SENS SAPNIS

Dziedātājai Emi vienmēr paticis viss, kas saistīts ar modi, tāpēc sava veikaliņa atvēršana viņai bijis senlolots sapnis.