Paukštello jau divdesmit gadus vārdadienu sagaida uz skatuves

Līgo svētkos viens no vērienīgākajiem pasākumiem notiks Saldus Kalnsētas estrādē, kur kopā pulcēsies daudzi atzīti mākslinieki. Viņu vidū arī aktieris Jānis Paukštello, kuram šajā dienā it kā drīzāk būtu jāsēž mājās un jāgaida līgotāji, taču nekā – darbs ir darbs!

Pastrādā un pazūd klusumā

Aktieris Jānis Paukštello sarunā ar »VZ« atminējās, ka Līgo vakarā nākas kāpt uz skatuves jau kopš 1991. vai 1992. gada. «Kā pirmoreiz Raimonds Pauls mani uzaicināja uz savām ziņģēm, tā arī aizgāja,» teica Paukštello. Viņš gan par «apdalīšanu» svētku svinēšanas jomā absolūti nesatraucas, jo «24. datums parasti ir brīvs, tad pazūdu klusumā un mierīgi nosvinu». Arī bez Jāņu svētku atribūtikas aktieris netiekot atstāts, jo «publikā bieži vien ir daudz Jāņu, tad vainagi tiek gan man, gan viņiem, arī manas dziesmas no skatuves ir gan viņiem, gan pašam. Līgām klājas dramatiskāk – par viņām kā vārdadienas svinētājām gan bieži neviens neatceras.»

Tandēmā ar Spanovski

Pāris dziesmas koncertos Paukštello nodziedās arī ar savu kolēģi un laikabiedru Hariju Spanovski. »VZ« jau vēstīja, ka Spanovskis pārvarējis savas smagās veselības problēmas un atkal ir uz skatuves. Marta vidū Spanovska veselības stāvokļa dēļ nācās pat atcelt Dailes teātra izrādi «Rīt manas kāzas», jo aktieris nokļuva slimnīcā. Viņam diagnosticēta kuņģa čūla un tika veikta operācija, kuras laikā izoperēja daļu kuņģa. Pašlaik Spanovskis spiests ievērot ārstu noteiktu diētu, kā rezultātā viņš novājējis par pāris desmitiem kilogramu. «Māksliniekiem tie ir darba svētki!» par dziedāšanu Līgo svētkos izteicās Spanovskis, un tam pilnībā piekrita arī Paukštello.

Svin īsāko nakti

Pēdējos trīs gadus Paukštello svētkus iecienījis svinēt savās mājās, kas atrodas Sējā, pie Murjāņiem, kādus 300 metrus no Gaujas krasta. «Pēc Līgo nakts koncerta braukšu mājās, un naktī pasēdēsim ģimenes lokā. Neatņemama svētku sastāvdaļa ir ugunskurs, lai gan varu arī vienkārši sēdēt un skatīties zvaigznēs. Man patīk klusums,» atzinās aktieris. Viņš ar saviem puikām (9 un 11 gadus veci) mēdzot atzīmēt gada īsāko nakti, tas ir, starp 21. un 22. jūniju. «Tad sēžam savā pļaviņā, kurinām ugunskuru un izbaudām īstos saulgriežus,» klāstīja Paukštello. «Šajā Līgo naktī gan arī tur sēdēsim, gan jau nāks arī līgotāji. Cik nu vēl būs palikuši...».

Svarīgākais