Hokeja policistu cīņas izgāžas - 100 lati par neko

© Romāns Kokšarovs

Iz­man­to­jot starp­lai­ku starp ho­ke­ja se­zo­nām, uz dū­ru iz­vi­ci­nā­ša­nu «Arē­nā Rī­ga» ie­kār­to­ta­jā rin­gā pa­gā­ju­ša­jā ne­dē­ļā ti­ka aici­nā­ti vai­rā­ki pa­zīs­ta­mi ho­ke­ja kauš­ļi jeb «po­li­cis­ti». Lai gan ska­tī­tā­jiem par lie­lu prie­ku uz­va­ras lau­rus četr­u ho­ke­jis­tu kon­ku­ren­cē plū­ca augu­mā ne­būt ne ra­že­nais mū­su Alek­sejs Ši­ro­kovs, dau­dzi so­dī­jās, ka pa­sā­kums nav bi­jis 100 la­tu vērts – tik mak­sā­ja vie­ta pie gal­di­ņa.

Šovs pēc sā­kot­nē­jās in­for­mā­ci­jas gra­sī­jās būt ie­vē­ro­ja­mi vē­rie­nī­gāks gan da­līb­nie­ku, gan žū­ri­jas sa­stā­va zi­ņā – so­lī­ta bi­ja gan Kas­pa­ra Kam­ba­las (žū­ri­jā), gan Kas­pa­ra As­ta­šen­ko (rin­gā) pie­da­lī­ša­nās, ku­ri ga­lu ga­lā pat ska­tī­tā­ju rin­dās ne­bi­ja ma­nā­mi. Arī «ek­sdi­na­mie­ša» Ro­nal­da Pet­ro­vic­ka pie­da­lī­ša­nās dau­dziem bi­ja vil­ša­nās tā vien­kār­šā ie­mes­la dēļ, ka gai­dīts bi­ja vi­ņa ve­cā­kais brā­lis Ro­berts Pet­ro­vic­kis, kurš «Di­na­mo» rin­dās tie­šām aiz­va­dī­jis ne ma­zu­mu cī­ņu, ka­mēr Ro­nalds vien uz brī­di pa­rā­dī­jās tā­la­jā 2008. ga­dā.

Lai nu kā – mū­su Alek­sejs Ši­ro­kovs pirms cī­ņām bi­ja ak­tī­vi tre­nē­jies un la­bāk sa­ga­ta­vo­jies par pā­rē­jiem, ku­ri bok­sē­ša­nās lai­kā iz­rā­dī­ja spē­ku zu­du­mu. Pir­ma­jā pus­fi­nā­lā Ši­ro­kovs pēc pun­ktiem pie­vei­ca Če­ho­vas «Vit­jaz» kaus­li Bren­do­nu Sa­gde­nu no Ka­nā­das, bet fi­nā­lā arī vie­nu no la­bā­ka­jiem Ame­ri­kas ho­ke­ja lī­gas (AHL) «po­li­cis­tiem» ka­nā­die­ti Ki­pu Bre­na­nu.