Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

"Fīlingā" atkal skanēs pūtēja Pabērza fīlings

Jaunu apmeklētāju piesaistīšanas koncepciju šosezon piedāvās muzikālais restorāns «Fīlings». «Šī būs ne tikai vieta, kur ir dzīvā mūzika, bet vieta, kur mūzika dzīvo!» skan šīs izklaides vietas lozungs.

«Fīlings» pēdējā laikā piedzīvojis gan dizaina, gan koncepcijas pārmaiņas, »VZ« pastāstīja muzikālā restorāna menedžere Liene Alekse (skandalozā Elita Drāke te nestrādā jau teju gadu). «Pielāgojamies, ejam līdzi laikam, arī interjers nedaudz mainījies.»

Katru vakaru «Fīlingā» skanēs dzīvā mūzika, un interesantākais, ka pēc trīs gadu darbības pārtraukuma atkal kopā sanākuši pūšamo instrumentu meistaru projekts «Green Petrolium Funk» Eirovīzijas finālista Intara Busuļa pavadošajā sastāvā esošā dalībnieka Ginta Pabērza vadībā. Šī projekta pirmā atrādīšanās plašākai publikai notiks trešdien, 14. oktobrī. Šo pasākumu kuplinās arī apvienības «Jaffa Riga» dīdžejs Artūrs Mednis. Publikai būs patīkama atkalredzēšanās arī ar duetu «Karakums», kas savu darbību šosezon atjaunos ar koncertu 13. oktobrī.

«Fīlinga» muzikālā koncepcija paredz, ka pirmdienās šeit būs piano vakars (ar štata virtuozu Gintu Žilinski), otrdienās – piano vakars vai dueta «Karakums» uzstāšanās, trešdienās spēlēs «Green Petrolium Funk», ceturtdienās skanēs latino vai vieglais džezs, piektdienās – blūzs, savukārt sestdienās – rokenrols. Svētdienas atvēlētas mūziķu brīvām izpausmēm, proti, «jam session». Jāpiebilst, ka trešdienās, piektdienās un sestdienās durvis vērs arī restorāna apakšstāvs jeb «rose room» (rožu istaba), kurā strādās «bārmenes kā rozītes», bet gaidīti būs viesi vecumā no 25 gadiem, «lai būtu kvalitatīva atpūta nobriedušiem cilvēkiem», klāstīja Alekse. «Daudzi brauc uz ārzemēm klausīties turienes mūziķus, bet arī pie mums tie ir ļoti profesionālā līmenī. Piemēram, kad ienāk amerikāņi, viņi uzreiz atpazīst Gintu Žilinski – «o, boogie man»!

«Atbilstoši pašreizējai ekonomiskajai situācijai valstī – negribas lietot vārdu «krīze» – tiek pārskatīta arī restorāna cenu politika. Lai izdzīvotu, ir jāpielāgojas,» norādīja menedžere. Ēdienu un dzērienu nosaukumi arī tiks pielāgoti «Fīlinga» muzikāli tematiskajai ievirzei. Tā, piemēram, restorānā pieejams «Saksofona solo īpašam vakaram» (tīģergarneles, kas grilētas saksofona formā), «Augļu blūzs» (augļi ar šokolādi, kas izlieta kā nošu atslēgas) vai «Steiku simfonija» (ēdiens no trim dažādiem steikiem). «Paralēles tiek vilktas ar Amerikas klubiem: laba mūzika un labs ēdiens labiem cilvēkiem ir labs fīlings!» rezumēja Liene.