Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Pirms izrādes pēdējā brīdī pazūd aktieris Liepkalns

© publicitātes foto

«Ir pazudis aktieris. Pa dienu mēģinājumā bija, bet nu vairs nekur nav atrodams, uz telefona zvaniem neatbild. Mēs patiešām nesaprotam, kas ir noticis...» Ar šādu satraukuma pilnu paziņojumu aizvadītajā ceturtdienā uz kinoteātra «Rīga» lielās skatuves kāpa izrāžu apvienības «Panna» jaunās «stand-up» komēdijas «Divi tūkstoši divpadsmitais» režisors Juris Rijnieks (53).

Režisors metas uz ambrazūras

Uz pirmizrādi sanākušajiem skatītājiem tika lūgts «vēl mirkli», tas ir, 20 minūšu, uzgaidīt, jo, iespējams, ka aktieris atradīsies. Dzīvē taču visādi varot gadīties. Pazudušais izrādījās jaunais aktieris Reinis Liepkalns, kas aktiermākslu apguvis Lielbritānijā, un kuram šajā izrādē bija uzticēta nozīmīga loma līdzās jau pieredzējušajiem kolēģiem – skatītāju iemīļotajiem komiķiem Jānim Jarānam un Imantam Vekmanim.

«Šī izrāde nāca ļoti grūti, mēģinājumu procesā bija dažādi mistiski sarežģījumi, un izskatās, ka kataklizmas mūs nebeidz vajāt,» skatītājus uzrunāja izrādes režisors Juris Rijnieks, piedāvājot, viņaprāt, vienīgo iespējamo situācijas risinājumu – ka viņš pats varētu nospēlēt «pazudušā aktiera» lomu. Protams, tekstu lasot no lapas. Daļai skatītāju šāda «izrāde» gan nebija īsti pa prātam, un pēc pirmā cēliena daudzi teātra mīļi skatītāju zāli pameta.

Kārtējās veselības problēmas

Izrāžu apvienības «Panna» producente Ilze Salna pēc izrādes pavēstīja, ka Reini Liepkalnu piemeklējušas «veselības problēmas», ka «viss būs kārtībā». Viņa gan nepaskaidroja, kāpēc par savām «veselības problēmām» jaunais aktieris nav varējis informēt režisoru un savus kolēģus. Iespējams, kārtējo reizi pie vainas bijis alkohols – tad parasti neviens nav sazvanāms... »VZ« nedēļu pēc notikušā mēģināja gūt kādu skaidrojumu notikušajam, taču velti. Salna atteica padalīties mobilajos kontaktos ar Liepkalnu, pieprasot visus jautājumus adresēt ar e-pasta starpniecību, bet Rijnieks visu pārfutbolēja uz Salnu, kas, saprotamu iemeslu dēļ, būtu beidzies ne ar ko.

Kolēģi šokēti un uztraukušies

Režisors Juris Rijnieks tūlīt pēc izrādes atzina, ka joprojām ir ļoti satraukts un šokā: Reinim šāda uzvedība neesot raksturīga. Viņš par jaunā aktiera «veselības problēmām» un to, ka «viss būšot kārtībā», vēl nebija informēts. Tāpēc Rijnieks klātesošajiem atgādināja nepilnus astoņus gadus senus notikumus, kad līdzīgs šoks bijis ne vien viņam, bet visiem Liepājas teātra aktiera Viktora Čestnova kolēģiem, kad viņš pēc izrādes bija devies it kā uz veikalu un «vienkārši pazudis». Viktoru atrada kādas mājas pagalmā Liepājas centrā – viņš bija nežēlīgi noslepkavots, viņa seja bija tik sakropļota, ka aktieris atpazīts tikai pēc fotogrāfijas ievietošanas avīzē...

Stāstu, kā pārdzīvot globālās kataklizmas un pasaules gala tuvošanos 2012. gadā, jaunais aktieris Reinis Liepkalns pirmizrādē nevarēja izstāstīt – viņu pašu bija skārusi «veselības kataklizma»

Jaunā aktiera Reiņa Liepkalna pēkšņā «pazušana» daļai komēdijas «Divi tūkstoši divpadsmitais» skatītāju šķita kā ekskluzīva iespēja uz skatuves dēļiem redzēt aktieri un režisoru Juri Rijnieku, kurš pēdējos 20 gadus vairāk nodarbojies ar komunikācijas treniņu un intensīvo biznesa apmācību vadīšanu un dažādu radošu projektu un izrāžu iestudēšanu.