Binnijai jauna aizraušanās

Šajā pavasarī uzņēmējai Binnijai Ārbergai ir jauna aizraušanās − viņa uzņēmusies blūza grupas «Fortress» menedžeres pienākumus.

Pirms divarpus gadiem latviešu spēlfilmas «Pasažieri» uzņemšanas laukumā skaistuma un sajūtu salona «BB Binnija» īpašniece Binnija Ārberga satikās ar reklāmas studijas «Tantuki Production» radošo vadītāju Gunti Krivmu, kurš pazīstams arī kā filmu ierunātājs − viņa balsī runā doktors Hauss, Džeimss Bonds un daudzi citi kino varoņi. Krivms uzdāvināja «Fortress» (viņš šajā komandā ir vokālists) ierakstu, kuru noklausoties Binnija bijusi sajūsmā un sapazinusies arī ar pārējiem grupas mūziķiem.

Kad salons «BB Binnija» svinēja savu ceturto dzimšanas dienu, «Fortress» gādāja par ballītes muzikālo noformējumu. «Blūzs ir kas sevišķs, tas ļoti atbilst manai dzīves izjūtai un uztverei,» saka uzņēmēja.

Tāpēc, kad tikusi uzrunāta radošai sadarbībai, viņa piekritusi nedomājot. «Menedžeris – tas skan jocīgi, tāpēc savu rosību nedēvēju nekā,» smej Binnija.

«Fortress» izveidojās 1993. gadā. «Tad viņi visi vēl bija jauni un traki. Un pārliecināti, ka blūza Latvijā ir par maz – tāpat kā laba viskija. Ja tolaik «fortresiešiem» muzicēšana bija darbs, ar ko pelnīt iztiku – viņi muzicēja gan uz lielajām skatuvēm, gan krodziņos un festivālos −, tad tagad mūziķi atkal apvienojušies, lai no pamatdarba brīvajā laikā sev un saviem klausītājiem reizi pa reizei sarīkotu īstus blūza svētkus,» informē Binnija.

Svarīgākais