Al Bano meita cer uz "Jauno vilni"

© F64

Starp dažādu valstu pretendentiem lielākais pārsteigums bija 25 gadus vecā Kristela Karīzi, kas ir slaveno Al Bano un Rominas Paueres meita. Neraugoties uz meitenes lielisko vokālu, žūrija tomēr neriskēja viņu ar pirmo piegājienu deleģēt «Jaunajam vilnim».

Slavenā itāliešu dueta Al Bano un Rominas Paueres atvasi pieteikties Jūrmalā notiekošajam jauno izpildītāju konkursam pierunājuši meitenes tēva draugi Latvijā. Kā »VZ« pastāstīja bijušais Dzintaru koncertzāles šefs Andrejs Kondratjuks, draudzība ar meitenes tēvu iesākās jau sen, kad Al Bano bieži viesojās ar koncertiem Dzintaros. Tieši Kondratjuks savā ziņā bijis meitenes aizbildnis Rīgā notiekošās atlases laikā un palīdzējis jaunajai itālietei tikt galā ar stresu pirms uzstāšanās.

«Latvijā ir ļoti auksti. Man, pat esot telpās, liekas, ka salst,» »VZ« neslēpa Kristela. «Es tiešām vasarā gribētu atbraukt uz Jūrmalu un piedalīties šajā konkursā, un parādīt sevi plašākai klausītāju auditorijai,» teica itāliete. Neraugoties uz labo sniegumu, viņa neieguva zaļo karti dalībai festivālā: žūrija atstāja viņu starp rezervistiem, kuriem aprīļa sākumā jādodas sevi vēlreiz pierādīt uz Maskavu. «Ir grūti būt žūrijā, jo vienmēr kāds kaut ko pārmetīs. Izdzirdot, ka mēs esam iebalsojuši Al Bano meitu, cilvēki uzreiz domās, ka kāds kaut ko ir samaksājis vai kaut ko ir sarunājis. Es domāju, ka šajā gadījumā meitenei nepalīdzēja tas, ka viņa ir Al Bano meita, gluži pretēji – nobremzēja viņas iespējas,» pēcāk sarunā ar »VZ« žūrijas lēmumu komentēja Raimonds Pauls.

Žūrijas lēmumi tika paziņoti krievu valodā, tāpēc Kristela pat nesaprata, kādā sakarā viņas vārds tiek piesaukts. Pēcāk žūrijas lēmumu meitenei saprotamā valodā atstāstīja žūrijā esošā operas dīva Jolanta Galante. «Grūti uzstāties uz svešas skatuves, turklāt žūrijai. Domāju, ka Maskavā varbūt nebūšu tik ļoti satraukta un vasarā es tomēr piedalīšos «Jaunajā vilnī»,» pauda Al Bano meita.

BAUDA MĀKSLU

Pēc saspringtās konkursa atlases jaunā itāliete kopā Andreju Kondratjuku un viņa sievu atvilka elpu, apmeklējot Latvijas Nacionālajā operā notiekošo baleta pirmizrādi. Pēcāk notiekošajā banketā meitene neslēpa savu sajūsmu par galvenās lomas tēlotājiem.

CER ATGRIEZTIES

Agrā rītā Kristela Karīzi pameta savus apartamentus viesnīcā «Hotel de Rome» un devās atpakaļ uz Itāliju. Pamanot »VZ« fotogrāfu, meitene labprāt pozēja, kāpjot mašīnā pie viena nosakot daudznozīmīgu frāzi: «Meiteņu patieso skaistumu var nobildēt agri no rīta, kad viņas nav uzkrāsojušās!»

Svarīgākais