Artūra Skrastiņa bijusī draudzene "Jaunajā vilnī" vēlas pārstāvēt Lielbritāniju

© F64

Festivāla «Jaunais vilnis» Eiropas atlases kārtā, kas risināsies Rīgā, piedalīsies arī latviete Annija Zahovska, bijusī aktiera Artūra Skrastiņa draudzene. Tiesa, šajā konkursā viņa vēlas pārstāvēt nevis Latviju, bet gan Lielbritāniju.

Teju ik gadu konkursā «Jaunais vilnis» dažādas Eiropas valstis pārstāv dziedātāji no Latvijas, piemēram, pērn Somijas krāsas aizstāvēja Stacey. Šoreiz starp pretendentiem no Lielbritānijas ir dziedātāja ar skatuves vārdu Koukie jeb īstajā vārdā Annija Zahovska.

Pirms dažiem gadiem Zahovska bieži rotāja dzeltenās preses izdevumu slejas, jo, būdama vēl vidusskolniece, viņa uzsāka romantiskas attiecības ar aktieri Artūru Skrastiņu. Abi iepazinās un sadraudzējās 2006. gada nogalē mūzikla «Vestsaidas stāsts» iestudēšanas laikā. Skrastiņam šajā mūziklā bija galvenā loma, bet Zahovska tajā parādījās epizodiski. Kad meitene 2007. gadā absolvēja Rīgas 1. valsts ģimnāziju, meitenes izlaidumu Dailes teātrī nemanāmi centās apmeklēt arī viņas tā brīža mīļotais vīrietis Skrastiņš. Pēc izlaiduma svinīgās daļas aktieris draudzeni sagaidīja teātra āra kafejnīcā un uzdāvināja zelta ķēdīti ar krustiņu.

Abu attiecības beidzās 2007. gada nogalē. Kā noskaidroja »VZ«, meitene pēc tam devusies studēt Lielbritānijas «Thames Valley University», bet šobrīd apgūst vokālās iemaņas Londonā bāzētājā «Tech Music Schools». Izpētot meitenes profilu sociālajā vietnē myspace.com, atrodamas vien četras dziesmas viņas izpildījumā, turklāt viena ar nosaukumu «Ballade» ir kopdarbs ar vokālisti Anniju Putniņu.

Kādreizējā skolniecīte Annija Zahovska, kas savulaik savaldzinājusi aktieri Artūru Skrastiņu, nu mēģinās savaldzināt «Jaunā viļņa» žūriju, lai saņemtu zaļo gaismu startam šā festivāla konkursā zem britu karoga. Lielbritānijā meitene studē mūzikas lauciņā un cenšas sevi apliecināt ar skatuves vārdu Koukie.

Svarīgākais