Repše fotogrāfijās iežēlojas par trūkumcietējiem Ugandā

© publicitātes foto

Vecrīgas klubā «Dstyle» no šīs sestdienas būs apskatāma Madaras Repšes pirmā fotoizstāde «Moments In Uganda» («Mirkļi Ugandā»). Ekstravagantā ekspremjera Einara Repšes ne mazāk ekstravagantā vecākā meita pēdējā laikā pievērsusies labdarībai.

Priecājas par tīru ūdeni

Izstādes «Mirkļi Ugandā» autore Madara Repše ar fotogrāfiju palīdzību vēlas dalīties pieredzē par Ugandā piedzīvoto un vedināt aizdomāties, ka bieži nenovērtējam, kas mums ir, un neiedomājamies, cik maz vajadzīgs, lai varētu palīdzēt un darītu laimīgus citus – foto stāsts ir par Ugandā dzīvojošajiem, kuriem priekam pietiek ar tādu «nieku» kā tīrs dzeramais ūdens. Būs arī fotogrāfiju izsole, kurā puse no iegūtajiem līdzekļiem tiks ziedoti organizācijai «Global H2O». «Mūsdienās, kad fotografē visi, kam nav slinkums, uz jautājumu «ar ko tu nodarbojies?» atbilde «ar fotografēšanu un labdarību» izraisa vieglu smīnu. Jā, esmu amatieris, un tāls ceļš priekšā, līdz varēšu sevi saukt par profesionālu fotogrāfu, bet ne par to stāsts. Stāsts ir par Ugandu, ūdeni un organizāciju «Global H2O». Man bija lieliska iespēja jau otro reizi būt klāt ūdens ieguves projektos un to dokumentēt. Gūtās emocijas, pārdzīvojumi, pieredze un gandarījums – tas ir neaprakstāmi!» saka Madara.

Devusies pasaulē

Bijušais Ministru prezidents un finanšu ministrs Einars Repše precējies trīs reizes, viņam ir trīs dēli un meita. 26 gadus vecā Madara ir vecākā, dzimusi Repšes pirmajā laulībā ar ērģelnieci Ingunu Putniņu. Plašāku atpazīstamību Madara kā Madeira guva, piedaloties TV realitātes šovā «Talantu fabrika». Lai gan no dziedāšanas nekas izcils nesanāca, vēlāk viņa gan vadījusi TV raidījumu, gan piedalījusies mūziklā, gan izcēlusies arī citās jomās. 2005. gada septembrī Madara apprecējās (ar kādu Jāni Ansonu), bet jau pēc aptuveni deviņiem mēnešiem pāris jau dzīvoja šķirti. 2008. gadā Repše pārcēlās dzīvot uz Margaritas salu Venecuēlā un solījās atpakaļ vairs neatgriezties. Pirms gada ienācās ziņas, ka bijušā premjera meita nabadzīgajā Āfrikas valstī Ugandā palīdz vietējiem iedzīvotājiem ierīkot dzeramā ūdens ieguves vietu – šo vairākas nedēļas ilgo pasākumu viņa arī iemūžinājusi izstādē skatāmajās fotogrāfijās. Jāpiebilst, ka pēdējā laikā Madara pārsvarā uzturējusies Vācijā, kur arī iepazinusies ar minētās labdarības organizācijas «Global H2O» pārstāvjiem.

Svarīgākais