Zel­ti­ņa ie­sais­tās jaun­ā se­ri­ālā; mū­zi­ku sa­ce­rēs Go­ran Go­ra

Jau no feb­ru­āra Lat­vi­jas Tele­vī­zi­jā (LTV) re­ži­so­ra Mā­ra Mar­tin­so­na va­dī­bā top jauns se­ri­āls – šo­brīd rit ak­tī­va fil­mē­ša­na. LTV par sa­vu pro­jek­tu pa­gai­dām pla­šā­ku in­for­mā­ci­ju ne­iz­pauž, to­mēr »VZ« iz­de­vās no­skaid­rot da­žas šā se­ri­āla aiz­ku­li­ses.

Par jaun­ā LTV se­ri­āla virs­va­dī­tā­ju pie­kri­tis kļūt pa­gā­ju­šā ga­da paš­mā­ju vis­vai­rāk ap­spries­tās fil­mas «Amaya» re­ži­sors Mā­ris Mar­tin­sons. 2009. ga­dā re­ži­so­ra ie­priek­šē­jā fil­ma «Ne­va­ja­dzī­gie cil­vē­ki» sa­ņē­ma Lat­vi­jas ki­no in­dus­tri­jas augst­āko ap­bal­vo­ju­mu «Lie­lais Kris­taps». Mar­tin­sons il­gus ga­dus dzī­vo­jis Lie­tu­vā un ša­jā val­stī vei­do­jis dau­dzus TV un ki­no pro­jek­tus, bet kopš pa­gā­ju­šā ga­da viņš pār­cē­lies uz dzī­vi Lat­vi­jā un «Kruk­films» stu­di­jā tur­pi­na strā­dāt pie vai­rā­kiem starp­tau­tis­kiem un mul­ti­kul­tu­rā­liem pro­jek­tiem ki­no jo­mā.

Mar­tin­sons »VZ« sī­kā­ku in­for­mā­ci­ju par jaun­o se­ri­ālu ne­iz­pau­da, ta­ču ap­stip­ri­nā­ja, ka gal­ve­nā va­ro­ne būs sie­vie­te, ku­ras lo­ma tiks kā­dai la­bi zi­nā­mai Lat­vi­jas te­āt­ra ak­tri­sei. Epi­zo­dis­kās lo­mās pro­jek­tā pa­rā­dī­šo­ties vai­rā­ki par paš­mā­ju ie­kā­ro­ja­mā­ka­jiem vī­rie­šiem dē­vē­tie ak­tie­ri. Ne­ofi­ci­āli ša­jā sa­ka­rā tiek pie­sauk­ti Te­āt­ra ob­ser­va­to­ri­jas ak­tie­ri An­dris Bu­lis un Ri­hards Le­pers. Re­ži­sors šīs bau­mas ne no­lie­dza, ne ap­stip­ri­nā­ja.

Zel­ti­ņai at­vēl ko­mis­ko lo­mu

Paš­laik jau zi­nāms, ka vie­na no lo­mām se­ri­ālā uz­ti­cē­ta ak­tri­sei Ag­ne­sei Zel­ti­ņai. «Lat­vi­jas se­ri­ālos pē­dē­jos piec­us ga­dus ne­es­mu pa­rā­dī­ju­sies, un man tā ir jaun­a pie­re­dze. Sa­dar­bī­ba ar re­ži­so­ru Mar­tin­so­nu ir ļo­ti kva­li­ta­tī­va, vi­ņam ir pil­nī­gi sa­vā­dāks ska­tī­jums, kā vei­dot se­ri­ālus, kas pa­tik­tu ska­tī­tā­jiem,» »VZ« past­ās­tī­ja Zel­ti­ņa. «Ru­nā­jot par sa­vu lo­mu, es­mu gal­ve­nās va­ro­nes la­bā­kā drau­dze­ne. Es ne­es­mu ne la­bais, ne ļau­nais tēls, bū­šu ko­mis­kais tēls. Es ce­ru, ka mans tēls tāds pa­liks līdz pat šā pro­jek­ta bei­gām.»

Sā­kot­nē­ji ti­ka bau­mots, ka ša­jā pro­jek­tā gal­ve­nā lo­ma ir at­vē­lē­ta te­āt­ra «Ska­tu­ve» ak­tri­sei Za­nei Va­ļic­kai-Pē­ter­so­nei. Ga­da sti­lī­gā­kās ak­tri­ses ti­tu­la ie­gu­vē­ja Va­ļic­ka-Pē­ter­so­ne sa­ru­nā ar »VZ« šīs bau­mas no­rai­dī­ja: «Man tie­šām ir pie­dā­vā­jums fil­mē­ties kā­dā tele­vī­zi­jas pro­jek­tā, ta­ču ir no­ti­cis pār­pra­tums, un in­ter­ne­ta iz­pla­tī­tās bau­mas ir ne­pa­tie­sas. Tas pro­jekts, ku­rā es pie­da­lī­šos, nav LTV1 jaun­ais se­ri­āls, diem­žēl pa­gai­dām no vi­ņu pus­es man ne­kā­du pie­dā­vā­ju­mu nav bi­jis.»

Mū­zi­kas au­tors – Go­ran Go­ra

Jauns iz­ai­ci­nā­jums, dar­bo­jo­ties pie šā se­ri­āla, ir arī dzies­mi­nie­kam Go­ran Go­ra (Jā­nis Hol­šteins) – vi­ņam uz­ti­cēts vei­dot mi­nē­tā pro­jek­ta ti­tul­dzies­mu un arī vi­su mu­zi­kā­lo pa­va­dī­ju­mu. Pie­dā­vā­jums esot bi­jis vi­sai ne­gai­dīts, bet arī pro­fe­si­onā­lā zi­ņā in­te­re­sants. «Dzies­ma būs lat­vie­šu va­lo­dā – es vēl ne­zi­nu, vai pats arī bū­šu tās iz­pil­dī­tājs,» »VZ« at­zi­na Go­ran Go­ra. Darbs pie šā pro­jek­ta vi­ņam ri­tē­jis ļo­ti rai­ti, un šķē­pu lau­ša­na par pie­dā­vā­to mu­zi­kā­lo no­for­mē­ju­mu nav no­ti­ku­si. «Es ne­ko daudz par šā pro­jek­ta tap­ša­nas gai­tu vēl ne­drīk­stu stās­tīt, jo viss vēl ti­kai ta­gad tā pa īs­tam ir sā­cies. Tad jau re­dzēs, kā tas viss bei­gās ko­pā iz­ska­tī­sies,» prā­to­ja Go­ran Go­ra.

Svarīgākais