Pie Kailijas paviesoties tika tikai prezidents Zatlers

© Inga Nestere

Aizvadītajā piektdienā «Arēnā Rīga» ar vērienīgu šovu uzstājās Kailija Minoga. Lai gan savā tūrē «Aphrodite – Les Folies» dziedātāja atdzīvina mītisku androgēnu pasauli, kur pāri visam ir viņa – valdzinošā dieviete Afrodīte, ārpus skatuves Kailija nesirgst ar sevis pielūgšanas kultu, bet priecājas par lietu vienkāršību.

Arēnā iekārto 14 telpas

Kailijas Minogas koncerts «Arēnā Rīga» pulcēja 12 000 apmeklētāju. Jau dienu pirms tā pie arēnas piestāja iespaidīgs skaits kravas automašīnu, un vakarpusē sākās darbs pie sarežģītās skatuves konstrukcijas. Koncertam nepieciešamais aprīkojums tika atvests ar 24 kravas mašīnām, bet skatuves uzbūves un koncerta sagatavošanas darbiem tika piesaistīti vairāk nekā 200 cilvēku. «Nekādas plašās informācijas mūsu rīcībā nav, jo teju visu šai turnejai nepieciešamo mūziķes pārstāvji veda līdzi. Pat visu ģērbtuves iekārtojumu viņi atveda paši. Kailijai un viņas komandai kopumā bija nepieciešamas 14 atsevišķas telpas, tostarp masāžas istaba un «green room» viņas viesiem,» »VZ« informēja koncertaģenturas FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš.

Prezidents pie tautas un Kailijas

Kā noskaidroja »VZ«, iespēja aci pret aci tikties ar austrāliešu zvaigzni jau minētajā «green room» un pārmīt ar viņu dažus vārdus Latvijā bija tikai un vienīgi Valsts prezidentam Valdim Zatleram. Prezidents kopā ar kundzi Lilitu šovu vēroja nevis kādā no VIP ložām, bet skatītāju zonā, kas atradās nedaudz augstākā skatu punktā nekā parastās sēdvietas. «Valsts prezidentam pēc koncerta bija ļoti īsa tikšanās ar Kailiju Minogu, kuras laikā prezidents pateicās dziedātājai par lielisko koncertu un fantastisko šovu. Zatlera kungam koncerts patika, un viņš par dziedātājas šovu izteicās ļoti pozitīvi,» »VZ« informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Tālāk par kļavu netika...

Slavenās dziedātājas un viņas komandas apmešanās vieta bija viesnīca «Hotel Berg». Latvijā ieradusies nedaudz pēc pusdienlaika, Kailija vienā no sociālajiem tīkliem ziņoja, ka Rīgā spīd saule un viņa grasoties ieturēt maltīti vecpilsētā. Dziedātājas gājiens Vecrīgas virzienā gan aprobežojās ar tikšanu līdz Vērmanes dārzam, jo -12 grādu lielais sals apslāpēja vēlmi iepazīt Rīgu. Sociālajā tīklā «twitter.com» Kailija jau pēcpusdienā ievietoja foto, kas tapis pie koka, kas aug iepretim «Hotel Berg». Paraksts: «-12 grādu. Rīgā, Latvijā. Es zem kļavas.»

Gatavo pašas pavārs

Par Kailijas ēdienreizēm gādāja privātais pavārs, tāpēc organizatoru vienīgais uzdevums bija parūpēties par atsevišķu svaigu produktu un dzērienu klātesamību gan dziedātājas apmešanās vietā, gan aizkulisēs. Arēnā tika pieprasīts sagādāt veģetāru desu, šķēlēs sagrieztu bekonu un Nirnbergas desiņas, kā arī smalkmaizītes. Savukārt privātais pavārs bija jānodrošina ar kazas pienu (ar zemu tauku saturu), kazas sviestu, jogurtu, svaigiem spinātiem un olām. «Apartamenti, kuros dzīvoja Kailija un viņas komanda, bija nodrošināti ar visu nepieciešamo: tur bija arī virtuve, un dziedātājas pavārs neviena netraucēts varēja tur darboties,» »VZ« atklāja viesnīcas «Hotel Berg» šefpavārs Kaspars Jansons.

Dzied Rīgā, guļ Viļņā

Koncerta dienas pēcpusdienā pie viesnīcas piebrauca melns «Mercedes» mikroautobuss – tajā iekāpa divi vīrieši, kam sekoja divas sievietes un tad arī pati Kailija, kas acumirklī iekāpa transportlīdzeklī. Jau pēc kāda laika dziedātāja iepriecināja fanus, «twitter.com» ievietojot jaunu fotogrāfiju, kas tapusi «Arēna Rīga», veicot skaņas pārbaudi.

Pēc koncerta savā nakšņošanas vietā «Hotel Berg» dziedātāja neatgriezās. Sākotnēji melnais mikroautobusiņš atveda dažus dejotājus, tad tērpus un vēl pāris cilvēku. Pamanījis pie viesnīcas vairākus salstošus fotogrāfus, viens no šoferiem iežēlojās par tiem un atklāja, ka dziedātāja jau pirms stundas nogādāta lidostā un nakti pavadīšot Viļņā. «Paldies, Rīga! Kāda jautrība!» pielipinot šim tekstam elektroniskajā vidē pazīstamo plaša smaida apzīmējumu, pirms došanās uz lidostu pauda dziedātāja.

Svarīgākais