Uzvara Eirovīzijā apgrūtinās Emīlam no "Musiqq" pabeigt skolu

© F64

Ventspils teātra namā «Jūras vārti» notikušais Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināls noslēdzies ar grupas «Musiqq» uzvaru.

Kamēr visi svinēja, Eirovīzijas projekta vadītāju pierēs iegūla rūpju rieva: praktiski vienlaikus ar starptautisko konkursu skolās notiks gatavošanās valsts eksāmeniem, savukārt tie ir būtiski «Musiqq» dalībniekam Emīlam Balcerim, kurš vēl mācās 12. klasē.

Konkurss eksāmenu laikā

«Musiqq» dalībniekam Maratam Ogļezņevam ir jau 27 gadi, bet viņa pārinieks Emīls Balceris ir tikai 18 gadus vecs – puisis šobrīd skolojas Grobiņas ģimnāzijas 12. klasē, un šovasar viņam jāliek valsts eksāmeni skolas beigšanai un atestāta saņemšanai. «Šobrīd, manuprāt, galvenā problēma būs tāda, kā mums te viens noliks valsts eksāmenu. Emīls šogad beidz 12. klasi, un tieši tajā laikā viņam ir eksāmeni. Man gan šajā jautājumā jau ir pieredze – kad savulaik skolai rakstījām zīmi par Valteru un Kažu, bet toreiz [Eirovīzija] laikam nesakrita ar eksāmenu laiku,» jau uzreiz pēc rezultātu paziņošanas sarunā ar »VZ« prātoja ilggadējā, bet nu jau bijusī, Eirovīzijas projekta vadītāja Iveta Lepeško.

Sekmes esot labas

Pats Emīls par radušos situāciju gan īpaši nesatraucas: «Man jau iepriekš [pirms Eirovīzijas] teica, lai drošības labad šo jautājumu pārrunāju ar skolas vadību. Es jau esmu iesācis par to runāt, tur viss būs kārtībā. Skola man nāk pretī, tā ka tur viss tiks sakārtots.» Uz »VZ« jautājumu, kā viņam sokas un, aplūkojot puiša bicepsus, izsakot aizdomas, ka labākās sekmes droši vien ir fizkultūrā, Emīls sāka smieties: «Jā, fizkultūrā arī nav sliktas, bet arī vispār nav sliktas. Es tiešām nemācos slikti!»

Raksturojums kā paraugzēnam

Dziedātāja pausto informāciju »VZ« apstiprināja arī Grobiņas ģimnāzijas direktore Vizma Vītoliņa: «Viņš mācās labi. Ļoti lepojamies ar Emīlu. Ja var savienot divas nopietnas lietas – muzicēšanu un mācīšanos, tad tas ir brīnišķīgi! Viņa gadījumā labi pierādījies – jo vairāk pienākumu, jo vairāk darba, jo cilvēks vairāk koncentrējas.» Emīla raksturojums no ģimnāzijas vadības bija vislabākais: «Ļoti izpalīdzīgs, saprotošs. Ja skolā notiek kāds pasākums – vai tas būtu Ziemassvētku koncerts vai cits pasākums, Emīls nekad neatsaka izpalīdzēt, uzdziedāt. Vismaz skolā viņam nav ne mazāko zvaigžņu slimības pazīmju.»

Viss atkarīgs no paša

Par eksāmenu kārtošanu skolā Balcera sakarā gan vēl nekas neesot domāts, tomēr vadība uzskata, ka Eirovīzija skolas pabeigšanu netraucēs. «Pirmais valsts eksāmens ir 23. maijā, kad viņš jau ir atpakaļ. Iespējams, ka būs nepieciešams vairāk konsultāciju, taču skola šajā jautājumā gatava nākt viņam pretī. Maijs jau vairāk ir zināšanu nobriešanas laiks, bet viņš ļoti lietderīgi izmanto to laiku, kad ir uz vietas. Protams, viss atkarīgs no paša Emīla, taču viņš ir ļoti mērķtiecīgs zēns, tāpēc man nav bažu, ka viņš varētu kaut ko nenokārtot,» pārliecinoši teica Vītoliņa.

Kažam skolu izdevās beigt

Līdzīgu situāciju reiz piedzīvojis Kaža (Kārlis Būmeisters) – kad 2005. gadā viņa un Valtera duets ar dziesmu «The War is Not Over» piedalījās starptautiskās Eirovīzijas finālā, dziedātājam bija 18 gadu. «Man toreiz ar skolotājiem izdevās vienoties, ka varu doties prom no stundām, ja tam ir iemesls. Paši eksāmeni bija vēlāk, bija tikai konsultācijas, taču skola nāca pretī, un kaut kā bez problēmām izdevās visu nokārtot,» »VZ« pastāstīja toreizējais Āgenskalna ģimnāzijas audzēknis Kaža. «Jau no «Dzeguzītes» laikiem biju apradis ar to, ka mūždien kaut kas tiek iekavēts, kaut kas ir jāsarauj, tā ka tas nebija nekas jauns.»

Foto:

VISS TIKAI SĀKAS!

Grupa «Musiqq» triumfa brīdī droši vien vēl pat neaptvēra, ka tagad viss tikai pa īstam sākas. Turklāt Emīlam Balcerim papildus Eirovīzijas skolai nāksies tikt galā arī ar pārbaudījumiem īstajā skolā.

RAKSTĪT PRATĪS LABI...

Pēc uzvaras «Musiqq» līderis Marats Ogļezņevs varēja ķerties pie autogrāfu sniegšanas faniem. Emīlam Balcerim (fonā) būs vēl arī citi pienākumi.

Svarīgākais