Stībelim greznākā broša, Silovai košākā lente

© F64

«Latvijas Stila un modes balvu» pasniegšanas ceremonija ir pasākums, kurā pašmāju slavenības steidz izrādīt savas garderobes brīnumus: kleitas pēc jaunākajām modes tendencēm, aktuālas rokassomiņas, pamanāmas rotas u.tml. – tas viss, lai šajā vakarā izradītu savu stila un modes esenci. Arī šā gada pasākums nebija izņēmums.

Jaunajās pavasara kolekcijās šogad dominē gaisīgas kleitas ar kaķveidīgo rakstu. Kleitas tiek papildinātas ar zelta krāsas aplikāciju, smagnējiem akmeņiem vai stikla dekoriem. Gluži kā pēc modes žurnāla apraksta tērpusies bija arī «Stila un modes balvas» organizatore. «Šī kleita ir pirkta speciāli šim pasākumam, īsu brīdi pirms gaidāmā vakara,» »VZ« stāstīja Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova. Kurš ir kleitas dizainers vai kāds ir modes nama zīmols, viņa gan paturēja noslēpumā.

GADA STILĪGĀKĀ

Ar visai neparastu izskatu izcēlās dziedātāja Ella (Elīna Fūrmane), kura tika atzīta par pašmāju stilīgāko izpildītāju. Vaicāta par savu tērpu un neparasto kaklarotu, dziedātāja »VZ« atklāja, ka šādu tēlu viņai veidojusi modes māksliniece Līga Banga.

ZIEMAS KARALIENE

Latvijas Blondīņu asociācijas «Go Blonde» prezidente Marika Ģederte ar dzīvesbiedru Ģirtu Ģedertu bija izvēlējušies tērpus zilos toņus, kas esot karaliska krāsa. Ģedertes kleita nenoliedzami uzskatāma par šīs ziemas modes tendenci Nr.1. Kleitas spilgti zilo toni viņa izcēla ar sudraba krāsas aksesuāriem. «Šo sudraba somiņu speciāli pirku pie kleitas, arī aksesuārus šoreiz izvēlējos sudraba toņos,» atklāja Ģederte.

DRAUGA DĀVANA

Par gada stilīgāko dziedātāju kļuva Goran Gora (Jānis Holšteins). Puisis pasākumā uzmanību piesaistīja ar neparasto piespraudi. «Pēc kopīga koncerta, kurā piedalījās arī mans draugs no Skandināvijas Tomass Denvers Jonsons, mēs darinājām viens otram no plastikas piespraudes. Šī, lūk, ir viņa dāvana man,» pastāstīja dziedātājs.

EKSKLUZĪVA BROŠA

«Es gatavojos šim pasākumam un apģērbos strikti pēc «dreskoda». Mani stilisti atzina, ka izskatos labi, bet kaut kā pietrūkst. Un Bruno Birmanis man pielika šo Endrū Logana darināto brošu. Viņa brošas nēsā tādas pasaules zvaigznes kā Lady Gaga, Madonna un Eštons Kačers. Šī broša tiešām ļoti izceļas. Nedrīkst jau tā skaļi teikt par talismaniem, bet domāju, ka šo rotu es vēl noteikti kaut kad izmantošu,» ar »VZ« savās pārdomās dalījās Stībelis.

SPIGTAIS KOŠUMS

Raidījuma «Stila akadēmija» galvenā persona Maija Silova ar tērpa izvēli jau lūkojās pavasara modes tendenču aktualitātēs. Kaķveidīgā raksta auduma kleita papildināta ar koši oranžu lenti, kas blondās skaistules tēlu padarīja dzīvīgāku.

FAKTI

«Latvijas Stila un modes balvu» ieguvēji

Stilīgākais aktieris Kaspars Zvīgulis

Stilīgākā aktrise Zane Vaļicka-Pētersone

Stilīgākā dziesmu izpildītāja DJ Ella

Stilīgākais dziesmu izpildītājs Goran Gora

Stilīgākā mūziķu grupa «Instrumenti»

Stilīgākā TV vadītāja Ketija Dombrovska

Stilīgākais TV vadītājs Jānis Strapcāns

Modes veikals ar interesantāko koncepciju, kas atvērts 2010. gadā «Riija» (Tērbatas ielā 6/8)

Gada topmodele Ginta Lapiņa (Dandy)

Gada debija modes jomā Aļona Bauska (zīmols: «QooQoo»)

Gada modes mākslinieks Alise Trautmane (zīmols: «Narciss»)

Svarīgākais