Džilindžers nodzen aktierus kā darba zirgus

Jau dažas nedēļas Dailes teātrī skatāma komēdija «Ar vīru nav viegli», ko režisējis Dž. Dž. Džilindžers. Pēc pirmizrādes malkojot tradicionālo vīna glāzi, aktieri atzina, ka darbs pie komēdijas bijis neparasti smags.

Neraugoties uz lielo slodzi, par režisora Dž. Dž. Džilindžera veikumu aktieri teica atzinīgus vārdus. «Darbs bija ļoti nopietns. Negaidījām, ka pie tik smieklīgas lugas būs tik nopietns darbs. Mēs pusotru mēnesi strādājām kā zirgi. Pa reizei pēc mēģinājuma satikāmies un spriedām, kad viņš vienreiz beigs mūs mocīt,» pēc izrādes atcerējās viens no galvenās lomas tēlotājiem Juris Žagars. «Bet Džilis ir profs. Viņš šo žanru jūt un saprot, kā tas ir jātaisa,» viņš piebilda.

Kaut arī darbs pie izrādes bijis smags, rezultāts ir negaidīti viegls un baudāms. Tā pēc izrādes atzina gan ierindas skatītāji, gan Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš vērot un vērtēt angļu humoru bija ieradies kopā ar kundzi Lilitu. «Man kā izbijušam bundziniekam tas ritms un temps ļoti patika. Joku bija daudz, un katrs, kurš atradās zālē, vismaz reizi varēja iesmieties. Es vienreiz iesmējos viens pats,» atzina Zatlers.

Svarīgākais