Atis Auzāns lauzis roku... tikai uz skatuves

© F64

Dziedātājs Atis Auzāns pirms gaidāmās koncerttūres ģenerālmēģinājumā bija manāms ar ieģipsētu roku.

Lai gan ieģipsētā roka tika «auklēta» visai pārliecinoši, par laimi, Atim Auzānam nav piemetusies kolēģa Mārtiņa Freimaņa roku laušanas liksta – ģipsis esot tikai rekvizīts vienam no priekšnesumiem. «Paldies Dievam, es nekad vēl neesmu lauzis roku. Un ģipsis ir tikai priekšnesuma sastāvdaļa, bet izskatās pārliecinoši,» »VZ« smaidot stāstīja Auzāns.

Auzāns neesot māņticīgs, ka šādā veidā var pats sev piesaukt nelaimi un kādā no koncertiem ierasties pa īstam ieģipsēts. «Ikdienā nebaidos lauzt roku, tā ka nelaimi gan jau nepiesaukšu. Tiesa, pēc šīs mūsu sarunas vēl sākšu aizdomāties...» uz brīdi pārdomās ieslīga Auzāns, tomēr beigās noteica: «Viss būs labi!»

Lai gan Auzāna vārds tiek saistīts ar Latgali un Daugavpili, ikdienā mūziķis dzīvo Rīgā, tāpēc ziemas radītos sarežģījumus, kas šogad plosās viņa dzimtajā pusē, izjutis tikai daļēji. «Ap 26. decembra rītu manu vecāku mājā pazuda elektrība, un tad viņi divas dienas dzīvoja kā sūnu ciemā, sēžot sveču gaismiņā un baudot romantiku. Kad mēs atbraucām, viss jau bija kārtībā un elektrība bija atgriezusies, stāsta Auzāns.

Svarīgākais