"Dzelzs vilki" sajūsmā par vārtsargu Holtu

© F64

Nupat klajā nācis visai interesants albums – grupas "Dzelzs vilks" un Rīgas "Dinamo" vārtsarga Krisa Holta kopīgs muzikālais projekts. Par šo sadarbību mūsējie ir sajūsmā.

Grupas "Dzelzs vilks" un Rīgas "Dinamo" vārtsarga Krisa Holta albums jau ir Latvijā, bet pieejams tas būs no nākamās nedēļas. Kā zināms, Holts ne tikai teicami ķer ripas, bet ir arī muzikāls – gan dzied, gan spēlē ģitāru, no kuras nešķiras arī vaļas brīžos. Albumā iekļauti pieci gabali: "Dzelzs vilka" fanu dziesma "Dinamo" un šī pati dziesma citā versijā kopā ar grupu "Auļi", aiz okeāna populārās Kolbijas Keiletas "Realize" versija, kā arī "Fight Song" un "Adrenaline". Abām pēdējām tekstu autors ir Holts, bet mūzika tapusi mūsu "vilku" un kanādiešu vārtsarga sadarbības rezultātā. "Adrenaline" skanējumā spēcīgi jūtams "vilku" rokraksts, bet "Fight Song" ir ar pamatīgu aizokeāna ritmu piešprici: smagnēji un interesanti, turklāt Holts dzied patiešām labi.

Kārtīgi patrakojuši

"Dzelzs vilkus" šim projektam pierunājis producents Toms Skābardis un "Dinamo" fanu kluba vadītājs. "Vienudien atbrauca pie mums uz izrādi un piedāvāja [šādu iespēju] – no sākuma domājām, ka tas ir joks," sarunā ar "VZ" atminējās grupas vokālists Juris Kaukulis. "Viss notika diezgan ātri. Kriss Holts ir baigi muzikālais un baigi foršais vecis. Ass un ātrs, negrib sēdēt malā, visu laiku grib darboties," muzikālajam vārtsargam atzinīgus vārdus netaupīja Kaukulis. "Tas tomēr ir notikums, kad Latvijā jau tāds populārs vecis kā Kriss Holts grib kaut ko kopā darīt. Viņam arī patīk smaga mūzika, turklāt viņš feini dzied. Iespiedām "distortion" (skaņu kropļotājs – aut.), Kaspars uzdeva uz sintezatoriem, Mārcis kārtīgi iedauzīja bungas – drusku patrakojām!"

Varēs vinnēt loterijā

Sākotnēji būs pieejami 70 diski – pērkot biļetes uz "Dinamo" mājas spēlēm "Narvesen" veikalos, kuros atrodas e-kases, katrs varēs piedalīties loterijā un vinnēt šo neparasto izdevumu, "VZ" pastāstīja Skābardis. Pēc tam šis disks "Narvesen" veikalos būs arī nopērkams. "Sākotnēji tirāža nav liela, bet pēc tam varam tos piedrukāt arī klāt," prātoja producents. Jāpiebilst, ka singls "Fight Song" jau izskanējis arī "Radio SWH".

Svarīgākais