TV sejas un modeles uzsāk karjeru radio

© F64

Aizvien biežāk radio stacijas par ētera balsīm izvēlas meitenes, kuras paspējušas pabūt televīzijas ekrānos vai vismaz rotājušas bulvārpreses vākus. Drīz radio būs dzirdāma arī spilgtā Krievijas modele Anna Cine, kura savulaik bija ieprecējusies Latvijā.

Rozīšu ēra beigusies

Nu jau par radio veterānēm var dēvēt smaidošās TV3 sejas Maiju Rozīti-Krištopani un Annu Rozīti. Maija radio ir nostrādājusi teju desmit gadus un, pateicoties savai runas mākslai, nonāca TV3 laika ziņu vadītājas vietā. Pērn rudenī un šīs vasaras sākumā Rozīte-Krištopane atkal bija dzirdama radio ēterā, kur uz laiku aizvietoja Jāni Romanovski. Praktiski tajā pašā laikā «Radio SWH» darbu sāka viņas uzvārda māsa Anna Rozīte, kas kļuva par raidījuma «Vakara cēliens» vadītāju, taču jau rudenī raidījums no ētera nozuda, un Anna nu ir manāma vien raidījumā «Kinomānija» un saviesīgos burziņos. Rozīšu ēra radio vismaz pagaidām ir beigusies.

Šnepa pieradusi agri mosties

Šovasar no televīzijas skatītājiem nācās atvadīties vairāku naudas spēļu raidījuma vadītājām, un tagad LNT raidījuma «Lielais jautājums» un «Zelta drudzis» vadītājas iemēģina spēkus uzrunāt radio klausītājus. Iveta Šnepa kopā ar grupas «Logo» vokālistu Ansi Klintsonu rīta stundās cenšas uzmodināt «Capital FM» klausītājus. «Agrais rīta cēliens man nav jauna pieredze, jo savulaik vadīju raidījumu «Labrīt, Latvija!». Protams, es mēģinu iet agrāk gulēt, bet ne vienmēr sanāk aizmigt. Šo agro celšanos cenšos kompensēt, pa dienu paguļot dažas stundas,» »VZ« atklāj Šnepa. «Atšķirība [no televīzijas] ir tā, ka radio mani neredz, pati jūtos brīvāk un cenšos radīt možu garu klausītājos.»

Bērziņa nonākusi īstajā vietā

Savukārt Liene Bērziņa (pirms laulībām Zostiņa) kopā ar reklāmas guru Vladi Goldbergu «Radio SWH» ēterā mēģina izprast sieviešu domāšanu un dzīves uztveri. «Vladis ir ļoti labs skolotājs, esmu priecīga sastrādāties ar tādu cilvēku kā viņš,» savu programmas partneri slavē Bērziņa. Lielas pārmaiņas sakarā ar darba maiņu neesot jūtamas. «Daudz kas ir citādi: rūpīgi jāgatavojas katrai tēmai, lai tā būtu interesanta, tāpat kā televīzijā jādomā par izskatu, jo «Radio SWH» var redzēt internetā tiešraidēs,» saka Bērziņa. «Nezinu, kas mani pievilināja radio, bet man jau iepriekš likās, ka tā varētu būt mana īstā vieta. Pagaidām savā izvēlē neesmu vīlusies.»

Ievilina arī Cini

Par iespēju sākt darbu radio domā arī modele Anna Cine, kas, esot Rīgā, tikās ar «Capital FM» un «Top Radio» raidījumu direktoru Jāni Mellēnu. Kā atklāja Cine, darbs radio viņai liekas saistošs un radošs izaicinājums. Viņai piedāvāts kļūt par radio balsi kādā no «Top Radio» raidījumiem. «Mana iespējamā karjera radio pagaidām vēl ir pārrunu līmeni. Es pati vēl nezinu, kas un kā tālāk iegrozīsies,» »VZ« atzīst Cine.

Svarīgākais