"Instrumentiem" jaunas pandu maskas

© F64

16. un 17. decembrī, «Sapņu fabrikā» uzstāsies grupa «Instrumenti» – mūziķi, kurus uz skatuves visi atpazīs pirmkārt jau pēc pandu maskām.

Pašlaik «Instrumentu» mūziķu izmantojamās maskas ir jau otrās – gatavotas speciāli viņiem. «Pirmās bija mīkstākas, pufīgākas. Šīs ir daudz piemērotākas, jo to iekšpusē ir gaišāks, labāka redzamība,» skaidroja grupas radošais tandēms, kas slēpjas zem skatuves vārdiem Shipsi un Reynsi.

Ar pandu maskām bijuši dažādi piedzīvojumi, jo robežsargi un muitnieki pret tām attiecas ar aizdomām. «Jā, bieži vien ir vajadzīgi paskaidrojumi, kādiem nolūkiem [vajadzīgas maskas]. Tad velkam ārā diskus, liekam austiņas vai rādām video, ka viss ir tīrs.» Grūtākais esot šķērsot Krievijas robežu. «Tur vilcienā parasti iekāpj diezgan bargi vīri, kuri prasa, kas ir attiecīgajā somā. Kad sāku to taisīt vaļā, tad viņi – nē, nē, nē, pastāsti pēc atmiņas, kas tur iekšā! Tāds, tikko pamodies, nemaz īpaši labi to nespēj izskaidrot...» Lielu problēmu gan nav bijis. «Tā, ka mēs netiekam līdz spēlēšanai, tā vēl nav bijis.»