Freimanis klipu svēta ar šņabi un ķilavām

© F64

Uz atraktīvu pasākumu šo otrdien krodziņā «Pieci vilki» aicināja mūziķis Mārtiņš Freimanis – tas notika par godu grupas «Tumsa» un krievu dziedātājas Jūlijas Čičerinas kopdziesmas «Максимум ты» videoklipa nonākšanai uz ekrāniem.

Piekāpjas pat hokejmīļi

Grupas «Tumsa» un krievu dziedātājas Jūlijas Čičerinas dziesmas «Максимум ты» videoklips filmēts Liepājā, Rīgā un Maskavā, turklāt tā tapšanas gaitā «Tumsas» vokālists Mārtiņš Freimanis ar Čičerinu nav pat ticies – klips dzimis, izmantojot «skaipu», e-pastu un citas mūsdienu tehnoloģijas. Krodziņā «Pieci vilki» sanākušajiem tika piedāvāts šo klipu noskatīties, un šā iemesla dēļ nācās piekāpties pat hokeja mīļotājiem, kuri tobrīd TV vēroja Rīgas «Dinamo» un Habarovskas «Amur» spēli. Tā kā pēc kroga «Sarkans» slēgšanas Freimanis pārcēlies uz «vilkiem» un tur jūtas kā mājās, nekādu domstarpību nebija.

Balzams pārāks par vodku

Ja jau kopdarbs ar krieviem, tad arī tā pabeigšanu nepieciešams atzīmēt pa kaimiņvalsts modei – ar šņabi, ķilavmaizēm un skābiem gurķiem. Tas viss arī krodziņā tika likts galdā, tikai pats Freimanis gan priekšroku deva savam iecienītajam Rīgas melnajam balzamam. Lai gan dziedātāja sunīte Pepe arī kāri vērās uz bāra leti, viņai alkohola prieki izpalika. «Nebūs tev, Pepe, šovakar alus, nebūs!» tonī, kas necieš iebildumus, noteica Mārtiņš. Lieki piebilst, ka arī ne pie kā stiprāka viņa četrkājainā draudzene netika. Nu vismaz oficiālā ceļā ne...

VIŅŠ UN VIŅA

Mārtiņš Freimanis un Pepe – tas ir nesaraujams tandēms. Ziemassvētku kostīmā ietērptā Pepe («Tā ir no pagājušā gada izrādes, cepuri gan viņa negrib vilkt,» informēja mūziķis) dzīvi piedalījās arī klipa prezentācijā, ar sev vien zināmām metodēm izvēloties tos viesus, kuriem uzrūkt vai pat uzriet, bet kurus tikai apošņāt.

ARĪ VIŅAM BŪS SUNS

Mūsējie lielā sajūsmā bija par klipa režisora Vladislava Ščepina darbu. Par to kaimiņzemes pārstāvim Mārtiņš Freimanis dāvanā pasniedza pie mums tik populāro «Narvesen» krūzīti ar sunīti tajā. «Zini, cik tā ir dārga! Latvijā tādas šobrīd ir visiem!» mazliet piemeloja Freimanis.

KILOMETRI NAV ŠĶĒRSLIS

Izmantojot «skaipa» palīdzību un sarīkojot savdabīgu teletiltu «Pieci vilki» – Liepāja, sanākušie sazinājās arī ar vēju pilsētā palikušajiem «Tumsas» mūziķiem un operatoru Aigaru Spāģi. Freimanis apgalvoja, ka arī Liepājā tieši tobrīd esot uzklāts līdzīgs galds.

Svarīgākais