Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Spītējot vājdzirdībai, Šomases pusbrālis kļuvis par "Latvijas zelta talantu"

© F64

Dziedātājas Lienes Šomases jaunākā māsa Kristīne šovā «Dziedošās ģimenes» Krūmiņu ģimenes paspārnē ieņēma godpilno ceturto vietu. Izrādās, ka pirms nepilna mēneša uz tās pašas skatuves kāpa arī meitenes pusbrālis Arvis, kas kopā ar ielu vingrotājiem LNT šovā «Latvijas zelta talanti» plūca uzvaras laurus.

Kalsnais spēkavīrs

Pirms nepilna mēneša par šova «Latvijas zelta talanti 2010» uzvarētājiem kļuva Ielu vingrošanas sporta biedrības puiši, kuru vidū īpaši tika izcelts grupas «Gain Fast» vokālists Kaspars Zlidnis. »VZ« starp uzvarētājiem izdevās sazīmēt arī Latvijā populārās dziedātājas Lienes Šomases un viņas abu māsu Kristīnes un Sandras Šarlotes augumā kalsno pusbrāli Arvi. «Viņš ir no Valmieras vājdzirdīgo skolas,» savā jaunākajā intervijā žurnālam «Patiesā Dzīve» atklāj Liene Šomase, pirmo reizi atklāti runājot par trim savā ģimenē pieņemtajiem puišiem – Artūru, Romānu un Arvi (katrs no puišiem nācis no savas ģimenes). Jāatgādina, ka uzvarējušie ielu vingrotāji balvā iegūtos 5000 eiro solījās ziedot Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas vingrošanas laukuma izbūvei. «Arvim tagad ir 18 gadu, valsts piešķīrusi dzīvoklīti, nolēmis dzīvot atsevišķi. Viņam ir zelta rokas. Man ļoti liels prieks, ka mamma viņiem kaut ko ir devusi. Bija laiks, kad viņi tikko ienāca mūsu ģimenē, man bija koncerti, aicināju viņus, puiši teica – nē, ko mēs tur darīsim? Viņu ģimenes nebija viņiem sniegušas kultūru, bet tā jau veido cilvēku,» stāsta Liene.

Trīs māsas, trīs pusbrāļi

24 gadus vecajai Lienei ir divas māsas – Sandra Šarlote (25) un Kristīne (17). Arī abas māsas ir gana talantīgas: Kristīne, kā jau minēts, ar labām sekmēm piedalījās «Dziedošajās ģimenēs», savukārt vecākā māsa Sandra Šarlote izmēģināja spēkus «princešu» šovā (tiesa, viņa tajā netika), kā arī labprāt uzdzied savam priekam. Jāpiebilst, ka viņa kā poligrāfijas firmas «Dardedze» pārstāve itin bieži manāma dažādos mūzikas pasākumos – šī firma parasti piepalīdz ar albumu dizainu, tāpēc mūzikas aprindās nemaz nav svešiniece, un ne tikai pateicoties māsai. Par Lieni nevienam papildus vairs nekas nav jāstāsta – neraugoties uz to, ka šopavasar viņai piedzima meitiņa Gabriela, Šomase vidējā ātri bija uz skatuves un Ziemassvētkos sola iepriecināt ar jaunu programmu. Par trim pusbrāļiem (ja precīzāk, tad audžubrāļiem) ziņu ir mazāk.

Vecāki pieņem vēl trīs

Savā intervijā Liene atminas laikus, kad ģimenē pieņemti audžubrāļi. «Kad paņēma pirmo, tas sakrita ar laiku, kad es biju Valmierā. Visas trīs māsas īrējām mājiņu. Mamma ar tēti dzīvoja laukos, braukāja pie mums. Vai sapratu šo vecāku soli? No vienas puses – jā. Es aizgāju prom, Sandra aizgāja, Kriksis bija uz jautājuma zīmes, tētis ir darbaholiķis, mamma palika viena. Viņai vajag cilvēku, par ko rūpēties, palīdzēt. Tāpēc, domāju, arī šie puisīši ienāca ģimenē. Biju Rīgā, man tas galīgi netraucēja, ja mammai labi, man arī. Vienīgā, kas īsti nesaprata, bija mazā māsa. Tolaik viņa bija tīnis, it kā ir sava istaba, bet vienalga... Tagad jau lēnām viss ir nokārtojies. Viņa par viņiem runā ar mīļiem vārdiem. Nu, jāpaiet laikam, lai pierastu pie cilvēka. OK, neesmu dienu dienā ar šiem puišiem kopā, bet zinu, kā ir pieņemt bērnu ģimenē. Viņus ir tūkstoškārt grūtāk audzināt nekā savu bērnu. Nezinu, vai es tā varētu. Es ļoti cienu savu mammu, ka viņa to izvēlējās. Mammai nepatīk, ka viņu sauc par Māti Terēzi, viņa grib palīdzēt, iemācīt mīļumu, maigumu, šokolādes tāfelīti sadalīt uz trim,» saka Liene.