Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Hokejistu klātbūtne iedvesmo Kvēpu jokiem

© F64

Šova fināla raidījuma tiešraidē ieradās arī daļa pašmāju hokeja zvaigžņu, kuri reklāmas pauzēs uzmundrināja ilggadējo hokeja ārstu Jāni Kvēpu. Doka dziedātprasme daudziem izrādījās pamatīgs pārsteigums.

Pateicoties hokejistu klātbūtnei, aizkulisēs doks Jānis Kvēps laikam jutās krietni atbrīvotāks, tāpēc tur valdīja jautra gaisotne. «Es tagad kļūšu par vadošo tenoru un pāriešu strādāt uz operu!» smejoties paziņoja Kvēps. Pozējot kopā ar hokeja vārtsargu Sergeju Naumovu un futbolistu Vitāliju Astafjevu, ārsts ironizēja, ka futbolu spēlējot puiši, kas vienkārši nemākot slidot. Arī pēc rezultātu paziņošanas Kvēps nenoskuma, bet ar uzvarētāja cienīgu žestu paziņoja, ka viss beidzot ir galā un var sākt ballēties. «Patiesībā man tā visa mazliet pietrūks. Ja man piedāvās kaut kur dziedāt, es noteikti neatteikšos. Es pat apsveru domu, ka vakaros varētu iet dziedāt kādā korī,» »VZ« atzina Kvēps.

«Dinamo» aizsargs Guntis Galviņš šovu centies skatīties regulāri, un doka dziedāšanas prasme viņam bijusi liels pārsteigums, jo ikdienā nekas neesot liecinājis, ka Kvēps ir tik dziedošs. Klātienē hokejists kopā ar draudzeni Madaru Lāci pārliecinājās, ka ārsts tiešām dzied «dzīvajā».

Hokeja treneris Leonīds Tambijevs un dinamiešu uzbrucējs Ģirts Ankipāns esot dzirdējuši, kā Kvēps ģērbtuvēs dungo dažādas melodijas, bet tagad, pateicoties šovam, viņi savu ārstu dzirdējuši arī dziedam. «Man liekas forši, ka viņš spēj dziedāt tik labi un tādas dziesmas,» prātoja Ankipāns.

Šovam sākoties, Rodrigo Laviņš ar savu sievu Janu Duļevsku bija redzami aizkulisēs uzmundrinām doku un viņa partneri Evitu Zālīti. Šoreiz kādā no reklāmas pauzēm Laviņam atbalstītāju pulkā piebiedrojās Leonīds Tambijevs. Just līdzi Jānim Kvēpam kopā ar ģimeni ieradās arī Latvijas futbola izlases leģenda Vitālijs Astafjevs. Kopā ar hokeja vārtsargu Sergeju Naumovu viņš Kvēpu devās apciemot arī aizkulisēs.

Pirms pēdējā iznāciena Kvēps balss saites spēcināja, baudot siltu zaļo tēju. «Re, nav laika ne paēst, ne tējiņu padzert – jau jāiet atkal dziedāt,» puspajokam teica Kvēps, noliekot pusizdzerto krūzīti un dodoties skatuves virzienā.

Pateicoties skatuves partneres Evitas Zālītes pozitīvajam lādiņam, Kvēps ir nolēmis dziedāt arī turpmāk – ja ne gluži operā, tad vismaz korī.