Tija Auziņa, izrādās, pa pusei ir igauniete

© F64

Jau 25 gadus pie mūzikas un mākslas festivāla «Bildes» stūres ir Tija Auziņa. Izrādās, ka viņā rit igauņu asinis, kas galīgi neatbilst stereotipam par Igaunijas iedzīvotājiem – Auziņa ir uzņēmīga un ļoti ātri domājoša sieviete.

«Bilžu» direktores Tijas Auziņas tēvs ir latvietis, bet mamma joprojām dzīvo netālu no Valgas, kur dzimusi arī Tija. «Pēc pases esmu dzimusi Igaunijā. Esmu ārzemniece!» sarunā ar »VZ« jokoja Auziņa.

Šis fakts noskaidrojās pavisam nejauši – preses konferencē, kurā masu mediji tika iepazīstināti ar «Bilžu» aktualitātēm un kurā Tija cita starpā pastāstīja arī par savas mātes atklājumiem vietējās igauņu radiostacijās. Proti, tajās pašlaik ļoti populāra ir Laura Reinika dziesmas «Es skrienu» versija igauņu valodā. «Mamma man zvanīja un prasīja, vai es zinu tādu latviešu puisi, vārdā Lauris?! Mamma [par viņa dziesmu] bija sajūsmā, arī igauņi brīnās, ka ir tāds latviešu čalis.»

Kā »VZ« pastāstīja Reiniks, dziesma «Es skrienu» šobrīd jau ierakstīta sešās valodās – latviešu, krievu, igauņu, lietuviešu, angļu un itāļu, bet vēl interesi par to izrādījuši japāņi, čehi un spāņi, arī vācieši atsūtījuši teksta versiju. «Interesanti, ka katrā valstī, kuras valodā adaptējam šo dziesmu, saka, ka tā ir īsta viņu valsts un tautas dziesma. Bet tā ir simtprocentīgi mana dziesma – «Made in Latvia»!» lepojās Reiniks.